Book Review | Girl On Point by Cheryl Guerriero

The girl who joins gang to find her sister murderer. I get this book from Red Adept Publishing in exchange for a honest review.

Author: Cheryl Guerriero | Published by Red Adept Publishing | English | Genre : Crime, Thriller, Drama | Rating : ★★★☆☆

I’ve been thinking too much about this book and how to express my personal experience in reading it. Well, lets get started.

First Impression

The description of this books makes me wanna read it because it was not often a character choose the other road, like the road which you deny to move on and still stone head in your current situation.

Normally most of us are those people who choose to move on, live a life without that person or doing nothing and choose to clog ourselves with lifetime sadness. This story was different, it was indeed a girl with point. Where you just throw yourself in a gang for the sake to find your sister murderer.

That indeed the main reason that I choose this book, cause it will not be a cliche book.

The Plot

I deeply in love on how Cheryl potraits Alex, that how the chracter kept asking herself whether the decision she made worth the journey or not. She and even the reader cant predict what will happen next, I mean you are in a gang territory, how bad things gonna be right?

The plot of this book was rather straightforward, it was just the way I’ll enjoying it.

Just… it was not the book that I will re read, because the plot was actually too plain, I have some difficulty in understanding the local accents/words using in communication, since english was not my main language. But I finished it and the ending broke my heart a bit. I never suspect ‘that person’ to be the culprit.

Why you should looking up for the book?

It was a straight forward contents, the plot and character was totally fine and okay with me, I just hope there will be a major plot twist, more conflicts and more intimate with the character, that is why I will read more (future) books by you Cheryl.

 

 

Welcome Into Bookish World

  • QOTD : What book make you cringe to do something after reading it?
.
.
.
Last week I've been indulge myself in gaming assuming an assassin role mentioned in #projekathena. The mutual connection between the role both in the book also in ML make me cringe to know what its like to be an assassin. Eventually I fall in love with her. So my next move is climbing up the local rank for that particular heroes 😂. I blame @syeraho for this. .
.
.
Back to this book, its been a tearful journey, it was a long reading but a worthy one. I bet one can finish it in one sit as the words uses is simple and understandable.
.
.
.
Not to mentioned it was my first book from HF. Honestly its hard to rate this kind of book, where islamic lifestyle and fiction were blend together. For my version of rating, I tend to give high rate to the book which has intimate, personal connection to the reader (me), so for that reason I'll give 4⭐. Even after catching a headache resulting from tears streaming last night 😣. .
.
.
This book recommend for a light reading, bedtimes stories also to those who keen to seek assuring words of His Promises. No particular reader, I think its just suit for everyone. Also a nice book to read it Ramadan!
.
.
.
The book synopsis gonna be in the comment below :
  • Alhamdulillah done reading a malay science fiction about Projek Athena : Manusia Ciptaan (trans : Athena's Projeck : Human Building). Thank you to @imanpublication for providing me a physical copy of this book in exchange with honest review.
.
.
.
And it was a fun reading towards the end. And syabas @syeraho for your first novel! .
.
.
This book recommend to those who love actions because Syeraho write a beautiful chereofighting, well mostly in words - and that something to praise with!
.
.
.
I'm currently constructing in depth review for this book and will update it soon on Goodreads - read on GR cause  i'm hiding all the spoilers and leave you with all the good parts, lols 😜.
.
.
.
Rating : 3/5 🌠. Sorry there are pro and cons so I'll settle with this first 😉 and also dont judge by my rating cause im just a very stinky person 😅. .
.
.
Setiap buku harus punya awal niatnya yg tersendiri (Eyqa, 2019).
  • QOTD : What book do you bought only because of its cover?
.
.
.
First time encounter buku published by @katapilarbooks ialah masa baca Syif Tengah Malam. Rupanya this is penerbit yg penulis dia dikalangan doktor, misi also yang bertugas di hospital.
.
.
.
One of many reason I like about them is their cover yg lain dari yang lain. Mcm this one.
.
.
.
Jadi izinkan saya post pasal book cover mendahului book review dulu ya. 😂
.
.
.
Okay sekian. Saja nak bagitau cover dia cantik. 😉
  • Big thanks to @prologmed cos hosting a GA for this book last year 💖.
.
.
.
Akhirnya dapat juga habiskan buku ni. Dalam buku ni ada enam cerpen yang bertemakan time travel. Buat yg mendambakan peluang kedua dalam waktu yang terbatas, pembaca diajak untuk menilai semula sekiranya kita bisa merentas masa untuk mengubah sejarah, adakah kita akan lebih bahagia dari sekarang? Or worse? Or dlm erti kata lain kena baca dlu buku ni baru tahu 😂.
.
.
.
Dalam enam cerpen aku paling terkesan dengan yang ada love story with bit of plot twist. Yang ada karakter yang kuat dan background cerita yang baik. Sometimes rasa geram but another time rasa bahagia tgk kebahagiaan character biarpun fiksi semata.Tak nak bagi spoiler jadi ckp secara am sejalah yer.
.
.
.
Overall it was a good book. Kalau fans tentang Hermione with Time Turner, Harry Potter and The Cursed Child boleh lah try baca buku ni, setiap kisah ada teladan masing-masing. Yang tak akan dapat dinilai melainkan dengan cara membacanya sendiri. Hahh suspen takk? .
.
.
⭐⭐⭐⭐/5 cause I want more. The book alone tak cukup 😂.
  • Saya tidak selalu reviu buku-buku agama kerana semuanya sangat membantu dalam meningkatkan pemahaman kepada AQ dan AS.
.
.
.
Buku ni lebih ringkas dan praktikal dalam memahami apa sebenarnya rezeki. Penulis membuat pilihan cerita yang tepat dalam merungkai makna yang tersirat, bahawa rezeki tidak hanya dtg dalam bentuk wang ringgit. Satu bacaan yg berharga dalam meningkatkan amal bersedekah dan menolong insan yg memerlukan. Bahkan juga dalam menolong diri sendiri yang kesempitan.
.
.
.
Ramai manusia ingin kan kebahagiaan, tapi tak semua akan merasainya dan ramai manusia takut untuk diuji tapi semua akan menghadapinya. Read Al Imran : 142
.
.
.
Ini adalah antara buku yg membantu sy memahami indahnya rezeki. Bahawa di dunia ini, rezeki kita pada akhirnya akan ada dalam tiga bentuk sahaja yakni :
⭐ Makanan yg kita makan
⭐ Pakaian yang kita pakai utk tutup aurat
⭐ Ilmu yg telah kita pelajari dan amalkan
.
.
.
Sempena bulan Ramadhan yg bakal menjelang dengan ini thehundredpages akan lebih membaca buku-buku islamik terbitan tanah air. 😉😁
.
.
.
Semoga melayuku lurus. Amiin.
P/s : oh ya selepas baca al Imran 142, baca balik ayat 139 😉
  • Done with grishaverse #3
.
.
Cant wait for King of Scars : Nikolai is just every girl dream of king 😍