Book Review | The Girl On The Train by Paula Hawkins

#1 First book of 2017. Yeay! Im gonna seriously gonna read 99 for my 100 books a year, i just feel im on fire. Rawr.
Okay to the topic. For me The Girl on The Train was just okay. It had a plot twist but maybe all the violence, betrayal was drown and blind me with all the plot twist coolness. A kind of life that I didnt want to know, and didnt want to be part of. 
It was so full of misery, it was just so dark and creepy I can barely read it. But I must, cause im just one curios girl. 😀
Characters : This book features a character with total breakdown, so dark, so much misery, so depress and was so desperate that you can think of. It was written from three woman perspectives, the main character as an alcoholic woman who suffered with depression cant have babies of her own and her ex husband divorce to be with his mistress, then a woman that status change from mistress to a house wife and also another woman who played the third part of any dark secret betrayal that you can possibly imagine. 
The plot : The plot its just okay, it have this value where at the beginning you start to guessing the doer but yeah you actually does not guess it right till the end of the book. As for me, because of the darkness and full negativity on how this book was I began to suspect anyone and I’m not shocked on how the stories end – cause I just want it to end and also anyone can betray, and anyone can kill.

Does not meant you wont like it : Maybe it was because I’m reading a lot of mystery and thriller books so I began to catch up and put my own self on the author shoes by who I want to choose to be the doer. Or maybe I’m just a noob girl who does not know how plot twist was supposed to be, haha. Whatever it is, yeah if I dont like it, it does not meant that you wont like it too. It was a bestselling books afterwards and many people recommend it. 
But for me, 
Rating : β˜…β˜…β˜†β˜†β˜†
So do you already have first book on 2017? What it was or what’ll it gonna be? πŸ˜€

Welcome Into Bookish World

  • Terima kasih @imanpublication providing me a free copy in exchange with a honest review. Belum habis baca sebenarnya tapi nak post dulu lah teaser. πŸ˜‹
.
.
.
Dah baca 180 pages and I love it! Okay sy cuba berlaku adil dengan buku-buku yg sy pernah bca sebelum ni. But this one, was one of its kind. Susunan ayat, installing the character personalities semuanya menjangkaui telahan yang saya telah fikirkan berkenaan novel-novel melayu πŸ˜‚.
.
.
.
Daebak! Hanya satu ayat menunjukkan betapa saya kagum akan novel ini. But I need to dig more sebab tak selalu buku melayu membuatkan semangat membaca saya membara πŸ˜‰. Tahniah penulis atas penulisan setengah novel yang begitu dramatik dan intimate.
  • QOTD : What book make you cringe to do something after reading it?
.
.
.
Last week I've been indulge myself in gaming assuming an assassin role mentioned in #projekathena. The mutual connection between the role both in the book also in ML make me cringe to know what its like to be an assassin. Eventually I fall in love with her. So my next move is climbing up the local rank for that particular heroes πŸ˜‚. I blame @syeraho for this. .
.
.
Back to this book, its been a tearful journey, it was a long reading but a worthy one. I bet one can finish it in one sit as the words uses is simple and understandable.
.
.
.
Not to mentioned it was my first book from HF. Honestly its hard to rate this kind of book, where islamic lifestyle and fiction were blend together. For my version of rating, I tend to give high rate to the book which has intimate, personal connection to the reader (me), so for that reason I'll give 4⭐. Even after catching a headache resulting from tears streaming last night 😣. .
.
.
This book recommend for a light reading, bedtimes stories also to those who keen to seek assuring words of His Promises. No particular reader, I think its just suit for everyone. Also a nice book to read it Ramadan!
.
.
.
The book synopsis gonna be in the comment below :
  • Alhamdulillah done reading a malay science fiction about Projek Athena : Manusia Ciptaan (trans : Athena's Projeck : Human Building). Thank you to @imanpublication for providing me a physical copy of this book in exchange with honest review.
.
.
.
And it was a fun reading towards the end. And syabas @syeraho for your first novel! .
.
.
This book recommend to those who love actions because Syeraho write a beautiful chereofighting, well mostly in words - and that something to praise with!
.
.
.
I'm currently constructing in depth review for this book and will update it soon on Goodreads - read on GR cause  i'm hiding all the spoilers and leave you with all the good parts, lols 😜.
.
.
.
Rating : 3/5 🌠. Sorry there are pro and cons so I'll settle with this first πŸ˜‰ and also dont judge by my rating cause im just a very stinky person πŸ˜…. .
.
.
Setiap buku harus punya awal niatnya yg tersendiri (Eyqa, 2019).
  • QOTD : What book do you bought only because of its cover?
.
.
.
First time encounter buku published by @katapilarbooks ialah masa baca Syif Tengah Malam. Rupanya this is penerbit yg penulis dia dikalangan doktor, misi also yang bertugas di hospital.
.
.
.
One of many reason I like about them is their cover yg lain dari yang lain. Mcm this one.
.
.
.
Jadi izinkan saya post pasal book cover mendahului book review dulu ya. πŸ˜‚
.
.
.
Okay sekian. Saja nak bagitau cover dia cantik. πŸ˜‰
  • Big thanks to @prologmed cos hosting a GA for this book last year πŸ’–.
.
.
.
Akhirnya dapat juga habiskan buku ni. Dalam buku ni ada enam cerpen yang bertemakan time travel. Buat yg mendambakan peluang kedua dalam waktu yang terbatas, pembaca diajak untuk menilai semula sekiranya kita bisa merentas masa untuk mengubah sejarah, adakah kita akan lebih bahagia dari sekarang? Or worse? Or dlm erti kata lain kena baca dlu buku ni baru tahu πŸ˜‚.
.
.
.
Dalam enam cerpen aku paling terkesan dengan yang ada love story with bit of plot twist. Yang ada karakter yang kuat dan background cerita yang baik. Sometimes rasa geram but another time rasa bahagia tgk kebahagiaan character biarpun fiksi semata.Tak nak bagi spoiler jadi ckp secara am sejalah yer.
.
.
.
Overall it was a good book. Kalau fans tentang Hermione with Time Turner, Harry Potter and The Cursed Child boleh lah try baca buku ni, setiap kisah ada teladan masing-masing. Yang tak akan dapat dinilai melainkan dengan cara membacanya sendiri. Hahh suspen takk? .
.
.
⭐⭐⭐⭐/5 cause I want more. The book alone tak cukup πŸ˜‚.
  • Saya tidak selalu reviu buku-buku agama kerana semuanya sangat membantu dalam meningkatkan pemahaman kepada AQ dan AS.
.
.
.
Buku ni lebih ringkas dan praktikal dalam memahami apa sebenarnya rezeki. Penulis membuat pilihan cerita yang tepat dalam merungkai makna yang tersirat, bahawa rezeki tidak hanya dtg dalam bentuk wang ringgit. Satu bacaan yg berharga dalam meningkatkan amal bersedekah dan menolong insan yg memerlukan. Bahkan juga dalam menolong diri sendiri yang kesempitan.
.
.
.
Ramai manusia ingin kan kebahagiaan, tapi tak semua akan merasainya dan ramai manusia takut untuk diuji tapi semua akan menghadapinya. Read Al Imran : 142
.
.
.
Ini adalah antara buku yg membantu sy memahami indahnya rezeki. Bahawa di dunia ini, rezeki kita pada akhirnya akan ada dalam tiga bentuk sahaja yakni :
⭐ Makanan yg kita makan
⭐ Pakaian yang kita pakai utk tutup aurat
⭐ Ilmu yg telah kita pelajari dan amalkan
.
.
.
Sempena bulan Ramadhan yg bakal menjelang dengan ini thehundredpages akan lebih membaca buku-buku islamik terbitan tanah air. πŸ˜‰πŸ˜
.
.
.
Semoga melayuku lurus. Amiin.
P/s : oh ya selepas baca al Imran 142, baca balik ayat 139 πŸ˜‰