Movie Motivation

I’m the kind of girl who when it comes to watch movies like to pull out its value. It all began while I was in Form 4 back on the school.
Our school invited one science teacher to motivate us that we can do better in our science performance as well as in our exam paper.
I really enjoy his motivation session because it had been conducted in full of manner and knowledge. He also arrange his presentation using Kung Fu Panda movie as an inspiration.

This quote just make me wanna cry.

You must have seen KFP right? He played the movie and after 10mins simultaneously he will paused and do some activities or simply pulls out good value that we the student need to learn and apply in our daily life.

The session really affected my way of thinking. Both from the presentator and also the movie. Since that day, I have this habit to pull out valuable things that I can get from every movie I watch except horror story. Lols. I watch them only for fun.
Instead of KFP I had these three movies that really affected my way of thinking and striving for success: –
1. Meet The Robinsons (2007)
One of the biggest influence was this quote:
2. Matilda (1996)
One of the best thing about being a bookworm is to have that psychic power. I’ve been researching this thing on my own way since then but never managed to put experiment on it, so it remains pause till now. 
Since I watch this movie, my love towards book become thicken. 
3. Magic In The Mirror (1996)
This are the movie where fairy tales comes true and my mind have been injected with this kind of fairy tales. The duck, the queen, the magic berries. I dont know what it for but I like the idea where you can travel into a mirror. Haha. My childhood is weird, yeah I know it, and its awesome. 

What your biggest influence movies?

Welcome Into Bookish World

  • Terima kasih @imanpublication providing me a free copy in exchange with a honest review. Belum habis baca sebenarnya tapi nak post dulu lah teaser. 😋
.
.
.
Dah baca 180 pages and I love it! Okay sy cuba berlaku adil dengan buku-buku yg sy pernah bca sebelum ni. But this one, was one of its kind. Susunan ayat, installing the character personalities semuanya menjangkaui telahan yang saya telah fikirkan berkenaan novel-novel melayu 😂.
.
.
.
Daebak! Hanya satu ayat menunjukkan betapa saya kagum akan novel ini. But I need to dig more sebab tak selalu buku melayu membuatkan semangat membaca saya membara 😉. Tahniah penulis atas penulisan setengah novel yang begitu dramatik dan intimate.
  • QOTD : What book make you cringe to do something after reading it?
.
.
.
Last week I've been indulge myself in gaming assuming an assassin role mentioned in #projekathena. The mutual connection between the role both in the book also in ML make me cringe to know what its like to be an assassin. Eventually I fall in love with her. So my next move is climbing up the local rank for that particular heroes 😂. I blame @syeraho for this. .
.
.
Back to this book, its been a tearful journey, it was a long reading but a worthy one. I bet one can finish it in one sit as the words uses is simple and understandable.
.
.
.
Not to mentioned it was my first book from HF. Honestly its hard to rate this kind of book, where islamic lifestyle and fiction were blend together. For my version of rating, I tend to give high rate to the book which has intimate, personal connection to the reader (me), so for that reason I'll give 4⭐. Even after catching a headache resulting from tears streaming last night 😣. .
.
.
This book recommend for a light reading, bedtimes stories also to those who keen to seek assuring words of His Promises. No particular reader, I think its just suit for everyone. Also a nice book to read it Ramadan!
.
.
.
The book synopsis gonna be in the comment below :
  • Alhamdulillah done reading a malay science fiction about Projek Athena : Manusia Ciptaan (trans : Athena's Projeck : Human Building). Thank you to @imanpublication for providing me a physical copy of this book in exchange with honest review.
.
.
.
And it was a fun reading towards the end. And syabas @syeraho for your first novel! .
.
.
This book recommend to those who love actions because Syeraho write a beautiful chereofighting, well mostly in words - and that something to praise with!
.
.
.
I'm currently constructing in depth review for this book and will update it soon on Goodreads - read on GR cause  i'm hiding all the spoilers and leave you with all the good parts, lols 😜.
.
.
.
Rating : 3/5 🌠. Sorry there are pro and cons so I'll settle with this first 😉 and also dont judge by my rating cause im just a very stinky person 😅. .
.
.
Setiap buku harus punya awal niatnya yg tersendiri (Eyqa, 2019).
  • QOTD : What book do you bought only because of its cover?
.
.
.
First time encounter buku published by @katapilarbooks ialah masa baca Syif Tengah Malam. Rupanya this is penerbit yg penulis dia dikalangan doktor, misi also yang bertugas di hospital.
.
.
.
One of many reason I like about them is their cover yg lain dari yang lain. Mcm this one.
.
.
.
Jadi izinkan saya post pasal book cover mendahului book review dulu ya. 😂
.
.
.
Okay sekian. Saja nak bagitau cover dia cantik. 😉
  • Big thanks to @prologmed cos hosting a GA for this book last year 💖.
.
.
.
Akhirnya dapat juga habiskan buku ni. Dalam buku ni ada enam cerpen yang bertemakan time travel. Buat yg mendambakan peluang kedua dalam waktu yang terbatas, pembaca diajak untuk menilai semula sekiranya kita bisa merentas masa untuk mengubah sejarah, adakah kita akan lebih bahagia dari sekarang? Or worse? Or dlm erti kata lain kena baca dlu buku ni baru tahu 😂.
.
.
.
Dalam enam cerpen aku paling terkesan dengan yang ada love story with bit of plot twist. Yang ada karakter yang kuat dan background cerita yang baik. Sometimes rasa geram but another time rasa bahagia tgk kebahagiaan character biarpun fiksi semata.Tak nak bagi spoiler jadi ckp secara am sejalah yer.
.
.
.
Overall it was a good book. Kalau fans tentang Hermione with Time Turner, Harry Potter and The Cursed Child boleh lah try baca buku ni, setiap kisah ada teladan masing-masing. Yang tak akan dapat dinilai melainkan dengan cara membacanya sendiri. Hahh suspen takk? .
.
.
⭐⭐⭐⭐/5 cause I want more. The book alone tak cukup 😂.
  • Saya tidak selalu reviu buku-buku agama kerana semuanya sangat membantu dalam meningkatkan pemahaman kepada AQ dan AS.
.
.
.
Buku ni lebih ringkas dan praktikal dalam memahami apa sebenarnya rezeki. Penulis membuat pilihan cerita yang tepat dalam merungkai makna yang tersirat, bahawa rezeki tidak hanya dtg dalam bentuk wang ringgit. Satu bacaan yg berharga dalam meningkatkan amal bersedekah dan menolong insan yg memerlukan. Bahkan juga dalam menolong diri sendiri yang kesempitan.
.
.
.
Ramai manusia ingin kan kebahagiaan, tapi tak semua akan merasainya dan ramai manusia takut untuk diuji tapi semua akan menghadapinya. Read Al Imran : 142
.
.
.
Ini adalah antara buku yg membantu sy memahami indahnya rezeki. Bahawa di dunia ini, rezeki kita pada akhirnya akan ada dalam tiga bentuk sahaja yakni :
⭐ Makanan yg kita makan
⭐ Pakaian yang kita pakai utk tutup aurat
⭐ Ilmu yg telah kita pelajari dan amalkan
.
.
.
Sempena bulan Ramadhan yg bakal menjelang dengan ini thehundredpages akan lebih membaca buku-buku islamik terbitan tanah air. 😉😁
.
.
.
Semoga melayuku lurus. Amiin.
P/s : oh ya selepas baca al Imran 142, baca balik ayat 139 😉