How to handle an angry customer

…the Islamic ways. Haha.

Assalamualaikum wbt. 
To be honest, me just Googled the how to handle an angry customer, yeah stumble up some great articles (yet looong steps) on how to do so. So berpandukan apa yang telah aku baca, I decide to make one version of mine. Haha.  
Nak dijadikan cerita, sepanjang bekerja di Borneo T-shirt (BT) as customer service counter, yep kitaorang tak akan pernah lari dari berhadapan dengan masalah ini. AN ANGRY CUSTOMER. Persoalannya, how and with what to handle? 
Terutamanya bila bersembang dalam Whatsapp, komunikasi di hujung jari ‘menyukarkan’ pelanggan untuk nampak mimik muka sama antonasi suara kita. Kita tulis dalam Whatsapp (with suara yg sopan bgitu bermain dalam kepala) but pelanggan kadang-kadang akan baca dengan nada marah (terutamanya kalau sedang moody melihat sinetron drama cinta di TV3) — joking. 
Tapi yang penting, kalau kamu rasa pelanggan reply mesej pun lain2 sda, rasa macam dia mau bawah gaduh kita perlulah ;
1. Stay calm, banyakkan istighfar dalam hati bagi yang Muslim. Sematkan senyuman di bibir selalu. Ingat jak reaksi kita semasa marah sangatlah bidak. Jangan sampai kita kobarkan api yang sudah terkobar. 
2. Diam dan jadi PENDENGAR yang baik. Dont take it personally. Orang yang marah ni selalu rasa tiada orang faham masalah dia, jadi dia memerlukan tempat untuk lepas. — YA, andalah orang bertuah untuk dia lepaskan. LOLS. Jadi, bersabarlah naak. 
3. Terima sahaja apa yang pelanggan katakan, cuba memahami mengapa dia kecewa dengan servis kita, kenapa dia marah?. Letakkan diri kita dalam diri dia. Dan time kamu biar dia let go ni, mesti kamu rasa dalam hati  “ohhhh, sebab ini pula dia marah, ya kan… sepatutnya aku buat begini begini bha tadi, barulah servis aku sama dia boleh bagus, silap aku juga”. — Disini kita boleh reflek kecuaian dalam servis kita, BUT WORRY NOT, masukkan sahaja dalam research and development.
4. Selesai si pelanggan let go semua, dahulukan dengan minta maaf. Dan cuba rephrase apa yang telah dia katakan. Cari penyelesaian. Yup, yang part ni memang sakit, disebabkan kecuaian diri kita sendiri bleh menyebabkan company rugi. Tapi percayalah, setiap kegembiraan yang kita berikan kepada orang lain (of course a lots of keihklasan dan kesabaran untuk jadi bgini) akan diganjari Allah. Mungkin dalam bentuk rezeki makanan yang tak pernah putus, kerana itu lebih menyenyakkan dari tidur dalam keadaan perut lapar. Dan satu lagi! Setiasa ingatkan diri jangan ulang benda yang sama. Thats why kami BT skrg sedang develop SOP. Langkah untuk mengelakkan kesalahan. Semoga dipermudahkan. Mohon doanya. ๐Ÿ˜€ hehe. 
5. Selepas selesai senyum memanjang melayan karenah pelanggan, sudah selesai dengan ribuan pemohonan maaf, Ucapkan Alhamdulillah. Tidak Allah datang kan masalah kalau tiada penyelesaian. Dan penyelesaian yang PALING BAIK, adalah menginsafi diri yang kita tidak punya kuasa untuk melembutkan hati pelanggan, tetapi Allah yang berkuasa, thats why Dia nak hamba yang Dia sayang ni selalu berharap sebenar-benar harapan hanya pada Dia, bukan manusia. Allah tu Maha Pendengar dan Maha Tahu kan? ^^
6. Now, go buy a chocolates/ nescafe / Sushi King / KFC to reward yourselves. Apa guna gaji kan? Jangan kufur nikmat. Haha. 
Job well done inspirasi Ummah, singa Allah. ^^

Pernah dulu sorang customer ku, disebabkan dia banyak kali tukar order, sampai buat kepala aku pening, aku tercuai satu part. Then, aku tawarkan penyelesaian yang menurunkan kos harga kpda customer yg aku hanya inform melalui Wassap. Then she freaking mad replying my wassap yang kemudiannya aku tidak balas (sebab aku takut nnt aku marah and aku kuarkan ayat yg tak sepatutnya). So me quietly fixing apa yang salah (to fix what have u’ve done tidak mudah okey, highly risk sehingga boleh menyebabkan produk kita musnah, but Alhamdulillah, dengan kasih sayang Allah I can fix it smoothly ^^ yayyy!). And after few days menyepikan diri dari wassapnya (dia pun sepi), maka aku beranikan diri reply yg bajunya suda siap, boleh dtg ambil. And she said okay, will pick up this evening. Time dia datang kedai tu, dia check and dia sedar yg aku suda fix kesilapan, but ada kesilapan yang lain lagi pula aku terlepas pandang, haha. Tp alhamdulillah dia okey with that, sbb still stick to the first order layout. And then dia banyak kali minta maaf, and I try my best to lebih banyakkan lagi minta maaf dari dia. 

So the customer walk out feeling satisfied and she said InsyaAllah she’ll come again with another order. 
Yet, in the end, we are still struggle to give the best of services to our customer. Everyone makes mistakes. And those who claver enough will learn from it and avoid to do the same mistakes again.
Kmu pula ada cerita? Pernah terjadi sama kamu? Jom crita critu. 
Till then, adios. 

Welcome Into Bookish World

  • I need to admit that I found Donatella perspective was way too adventerous compared to Scarlett. ๐Ÿ˜‡ #legendary #stephaniegarber .
.
.
I keep forgetting about whom is whom from Caraval and I feel a little bit lost learning where Dante comes from ๐Ÿ˜‚ Hence I put Caraval on my next list just to recap what actually happen. .
.
.
As the lovey dovey thing I prefer Tella dilemma in choosing love rather than Scar. .
.
.
Q: #teamTella or #teamScar?
  • Akhirnya aku membaca buku ini dipandu emosi diluar kewarasan. 
Rare species yang amat, one of its kind. Never in my life I stumble into this kind of reading. .
.
.
Tak tahu nak nangis atau nak ketawa. ๐Ÿ˜‚
  • All time fave local book. Bits of Heaven by Aishah Madidiy. This is one of a few english novel that I owned, written by a local Malaysian. Hooked me on the very first chapter and the very reason why I decide to write my blog wholly in english. .
.
.
"Akeed's dauntless journey explored every aspect of journalism, philosophy and religion. The book is an interesting read for those who yearn for something with different twist"
.
.
.
I remember that I dont get bored easily on every chapter as it was a very light reading. Some says that Aishah Madidiy could be the next Hlovate (some says laa). ๐Ÿ’–
. .
.
Q: Have your read any Aishah Madidiy books yet? What do you think of it? Im kinda sad will I get the copy again as JS already close down. 
For #bookendsmy #merdeka2k18bookchallenge
  • My most anticipated books will/already published on 2018 ๐ŸŽ‰๐Ÿ˜Ž
.
.
.
โœ”A Court of Frost & Starlight by SJM - following my dearest Rhysand whereabout ๐Ÿ˜‚
โœ”Legendary by Stephanie Garber - hopefully I could get a glimpse of that mind reading dress on Tella and the mastermind behind the circus (ok I need to read the book back cause my memory begin to fade out) โŒWildcard by Marie Lu - of course as a gamer in between I must have this book into possesion
โŒ A Thousand Perfect Notes by C.G Drews - the debut of the hilarious talented book blogger Paper Fury had comes into pieces? Who did not want to be tame by this dark magic right? .
.
.
I have planned that if I get all these books this year then I can start my book banned scheme successfully, till then I just need to pile up my TBR books a bit high more. .
.
.
What is your most anticipated books this year? .
.
.
Notes : โœ” (got it) | โŒ(pending)
  • "Sini kak.." lambainya memanggilku. Aku hanya mampu terdiam kaku. Suasana sangat sunyi ketika itu sehinggakan aku boleh dengar degupan jantungku sendiri. - Syif Tengah Malam
.
.
.
Ajaib sangat aku post benda ni di tgah malam. Tadi bukan main mengigil meskipun dibaca kala pagi. Sorry sgt dgn gambar gaya-gaya kiut tak menunjukkan keseraman langsung. .
.
.
Sumpah seram sbb intimate sangat cerpen-cerpen dalam ni dengan aku, bukan sebab aku kerja kat hospital tapi sebab kawan aku yang kerja di hospital pernah cerita benda yang sama pernah terjadi. Jadi kaitan dia tu mmg sgt berkaitlah. Sebijik sama! .
.
.
Rekomen terhadap pencinta paranormal/benda asing/entiti sebab ada sesuatu tentang penulisan amatur ini yang perlu dijadikan pedoman. .
.
.
4/5๐ŸŒŸ
Soalan : Kisah seram bikin ketagih kan? Serupa samyang ๐Ÿ˜‚
  • I've been tagged by @eiyafarihah to do the #bareyourbookshelf tag. So lets go โœŒ๐Ÿ˜Ž .
.
๐Ÿ“š A BOOK YOU OWN BUT HAVEN'T READ โžก There is so much but let me feauturing Aku Arkitek Jalanan by Teme Abdullah
.
.
๐Ÿ“šA BOOK YOU BOUGHT FOR THE COVER โžกNAMAMU and its white. ๐Ÿ˜
.
.
๐Ÿ“šA BOOK PUBLISHED THIS YEAR โžกWarcross by Marie Lu
.
.
๐Ÿ“šA BOOK FROM AN AUTHOR YOU'VE NEVER READ BEFORE
โžก Truthwitch by Susan Dennard
.
.
๐Ÿ“šA BOOK FROM AN AUTHOR YOU LOVE
โžก A Court of Frost & Starlight by SJM
.
.
๐Ÿ“šA BOOK AT THE BOTTOM OF YOUR TBR PILE
โžก Sindrom by Tey Marzuki
.
.
๐Ÿ“šA BOOK SET SOMEWHERE YOU'VE WANTED TO VISIT
โžก Tokyo as describe in Warcross by Marie Lu ๐Ÿ˜ the neon light etc
.
.
Thanks for tagging me and feel free to do this #bareyourbookshelf tag!
.
.
.
Also for #junebookchallenge2k18 by #bookendsmy [11] Your Favourite Film Adaptation.