Book Review | Jangan Baca Novel Ini, “tiada judul” & Akhir by Ismi Fa Ismail

Assalamualaikum wbt,

Review ku  untuk buku yang pertama bleh baca disini. So review kedua, aku buat terus untuk ketiga-tiga buku ini keseluruhannya. Memandangkan aku mengambil masa lima hari baca buku kedua dan ketiga so aku akan buat review lain sikit, lebih kepada what I like and what I dont. Well, sejujurnya, I like the story tho endingnya aku tak berapa nak setuju sebab im sexpecting more than a typical malay horror stories ending, but mostly I enjoyed it to the end, but not the end. Lols. 

Lets start with the best part of these books. Mehehe.

1. Aku suka buku kedua bila ianya dikaitkan dengan sci-fi. Thats apa benda yang terjadi ada sebab logik, such that a mad scientist wanna do the world a better place but make it worst instead. 
2. Aku suka hubungan Kemboja dan Atif. Hopefully a better future and happy ending for them both on the next novel perhaps? Lols, ka aku blum baca semua novel IFI ni? Will do then. Challenge accepted *no, imma talking to myself so dont bother”.
3. Its good to know that Munir character was destroyed completely in the most out-of-box or shud I say legend way ever and thumbs up for that. I never like Munir character anyway. I like Azhan Zakwan more. Haha. 
4. Kemusykilan. Bila Sura is Adib’s mother, and Adib claimed that his mother always come and play with him, then masa kat rumah yang time mereka mendengar suara lullaby tu.. kan Adib ada ckp masa dia terjun kat katil Sura and Munir yg “Mak tak suruh buka pintu, bahaya”. And ada part Sura tanya Adib, jadi kat bawah tu Anom? But Adib geleng kepala. Then yang dibawah tu turn out to be Pohon, then who is “Anom” yg selalu lawat Adib and tell Adib “jangan buka pintu, bahaya”. Sbb ya I know Sura menggeleng, tapi time tu Adib tak tahu Sura is his mother. So, ada kemusykilan disitu. 
5. Part masa Munir kat Balai Polis at KK, “Nda ada apa bah” maybe not a suitable ayat. Hehehe. As a Sabahan I will rather say “Teda apa-apa pun” Yup, that is how we pronounce “tiada”. Especially yang lidah baku macam saya. Haha
6. Thank you for awesome books, walaupun ending dia ndak berapa best. But yeah memang saya enjoying it so much. Sampai kadang-kadang terbawa-bawa dalam mimpi. But I think its just optical illusion. Hehe. 

Banyak lagi nak tulis sebenarnya, tapi nanti jadi spoiler. Haha, So itu sahaja untuk kali ini.

Thank you kak Ismi. Nanti nak beli novel kaka lagi. Sorry for the broken english everywhere.

Rating 4/5.
Highly recommend.

Welcome Into Bookish World

  • I need to admit that I found Donatella perspective was way too adventerous compared to Scarlett. 😇 #legendary #stephaniegarber .
.
.
I keep forgetting about whom is whom from Caraval and I feel a little bit lost learning where Dante comes from 😂 Hence I put Caraval on my next list just to recap what actually happen. .
.
.
As the lovey dovey thing I prefer Tella dilemma in choosing love rather than Scar. .
.
.
Q: #teamTella or #teamScar?
  • Akhirnya aku membaca buku ini dipandu emosi diluar kewarasan. 
Rare species yang amat, one of its kind. Never in my life I stumble into this kind of reading. .
.
.
Tak tahu nak nangis atau nak ketawa. 😂
  • All time fave local book. Bits of Heaven by Aishah Madidiy. This is one of a few english novel that I owned, written by a local Malaysian. Hooked me on the very first chapter and the very reason why I decide to write my blog wholly in english. .
.
.
"Akeed's dauntless journey explored every aspect of journalism, philosophy and religion. The book is an interesting read for those who yearn for something with different twist"
.
.
.
I remember that I dont get bored easily on every chapter as it was a very light reading. Some says that Aishah Madidiy could be the next Hlovate (some says laa). 💖
. .
.
Q: Have your read any Aishah Madidiy books yet? What do you think of it? Im kinda sad will I get the copy again as JS already close down. 
For #bookendsmy #merdeka2k18bookchallenge
  • My most anticipated books will/already published on 2018 🎉😎
.
.
.
✔A Court of Frost & Starlight by SJM - following my dearest Rhysand whereabout 😂
✔Legendary by Stephanie Garber - hopefully I could get a glimpse of that mind reading dress on Tella and the mastermind behind the circus (ok I need to read the book back cause my memory begin to fade out) ❌Wildcard by Marie Lu - of course as a gamer in between I must have this book into possesion
❌ A Thousand Perfect Notes by C.G Drews - the debut of the hilarious talented book blogger Paper Fury had comes into pieces? Who did not want to be tame by this dark magic right? .
.
.
I have planned that if I get all these books this year then I can start my book banned scheme successfully, till then I just need to pile up my TBR books a bit high more. .
.
.
What is your most anticipated books this year? .
.
.
Notes : ✔ (got it) | ❌(pending)
  • "Sini kak.." lambainya memanggilku. Aku hanya mampu terdiam kaku. Suasana sangat sunyi ketika itu sehinggakan aku boleh dengar degupan jantungku sendiri. - Syif Tengah Malam
.
.
.
Ajaib sangat aku post benda ni di tgah malam. Tadi bukan main mengigil meskipun dibaca kala pagi. Sorry sgt dgn gambar gaya-gaya kiut tak menunjukkan keseraman langsung. .
.
.
Sumpah seram sbb intimate sangat cerpen-cerpen dalam ni dengan aku, bukan sebab aku kerja kat hospital tapi sebab kawan aku yang kerja di hospital pernah cerita benda yang sama pernah terjadi. Jadi kaitan dia tu mmg sgt berkaitlah. Sebijik sama! .
.
.
Rekomen terhadap pencinta paranormal/benda asing/entiti sebab ada sesuatu tentang penulisan amatur ini yang perlu dijadikan pedoman. .
.
.
4/5🌟
Soalan : Kisah seram bikin ketagih kan? Serupa samyang 😂
  • I've been tagged by @eiyafarihah to do the #bareyourbookshelf tag. So lets go ✌😎 .
.
📚 A BOOK YOU OWN BUT HAVEN'T READ ➡ There is so much but let me feauturing Aku Arkitek Jalanan by Teme Abdullah
.
.
📚A BOOK YOU BOUGHT FOR THE COVER ➡NAMAMU and its white. 😍
.
.
📚A BOOK PUBLISHED THIS YEAR ➡Warcross by Marie Lu
.
.
📚A BOOK FROM AN AUTHOR YOU'VE NEVER READ BEFORE
➡ Truthwitch by Susan Dennard
.
.
📚A BOOK FROM AN AUTHOR YOU LOVE
➡ A Court of Frost & Starlight by SJM
.
.
📚A BOOK AT THE BOTTOM OF YOUR TBR PILE
➡ Sindrom by Tey Marzuki
.
.
📚A BOOK SET SOMEWHERE YOU'VE WANTED TO VISIT
➡ Tokyo as describe in Warcross by Marie Lu 😍 the neon light etc
.
.
Thanks for tagging me and feel free to do this #bareyourbookshelf tag!
.
.
.
Also for #junebookchallenge2k18 by #bookendsmy [11] Your Favourite Film Adaptation.