of Robocop and I, Frankenstein


Assalamualaikum wbt. 

Cadang mau kunun buat review pasal I, Frankenstein and Robocop. Review/ prbandingan/ prsamaan or whatsoever lah kan yg ai bleh pikiaq. Bahahaa. So this post existed due to the tiny arguments/ testimonial that I saw on Twitter. How much my friend *his name can’t be mention nnt dia bertambah dilemma, trolol* dilemma gila² sbb several people give him differs comments about I, Frankenstein. 
The dilema-thingy ai rasa hanya akan wujud if you are the kind of people who want excitement in panggung (means to elakkan the doomy and bosan lah kan). Yup yerlah, takkan mo bazir duit melihat cerita yang kau ‘rasa’ xsiok right? Again, with this simple questions ‘what to watch on cinema?’, humankind again faced with life-and-dead matter decisions making problems~ So yeah, here me datang to the rescue *lah sangat kann*.

Source
I, Frankenstein sesuai sangatlah bagi yg minat crita dongeng eropah such as Dracula, Jekyll bagai (aku antara peminat crita² dongeng eropah bgini) .. then this is a good story tho. Sepanjang hayat aku *21 tahun wink wink*, selalunya puak Gargoyles adalah puak yang agak pasif dalam peperangan ‘ghaib’ d dunia kunun and jarang sekali puak Gargoyles dipertengahkan utk menjadi standalone ‘puak’. So yeah, I can see now macam mana puak ni sudah digodam d dalam crita² barat.  


And Frankenstein ni kunun adalah zombie, yg tiada roh. Hurm. Aku agak pening lah juga memahami story board dalam crita ni. Bagaimana zombie yg berjalan dlam badan dia tiada roh dan bila dia dirasuk kunun oleh demonic soul dia ndak jadi jahat *aku masih tertanya² sebenarnya*. Mungkin kalau jiwa kau baik, roh kau otomatik jadi baik kot kan? Haha. Biarlah tu, crita buatan org tak payah nak dipersoalkan banyak², memang ndak akan sempurna banyak pun. 
Moral values from the story; 
1. You are the only one who can change yourself, not others, not the demon itself nor the God. It must be YOU, from deep within. God only provide you the pathways. So choose wisely tho~
2. Sila jangan amalkan perasaan buruk sangka, its not good. Sbb 99.9% keburuk sangkaan anda tu tidak pernah terjadi pun. So hentikan, big NO NO to berburuk sangka. 
3. I feel wanna buy kapak as my weapons *ehh sorry is dis acceptable? lol*.

Source

RoboCop crita dia more to modern world, sangat vice versa lah dgn I, Frankenstein, kalau dongeng eropah guna kapak bagai as senjata, of cos lah yg RoboCop ni guna senapang segala right? Honestly imma not a fans of earlier Robocop movies as me pun ingat² lupa suda bagaimana crita dia, so i just wanna watch this for fun, *bazir duit? not really.. more to recall back zaman kanak² gitu*. 


Aside from jalan crita dia about revenge (how Murphy solve his own murder), culture shock with his new badan-robotik-thingy, crita golongan yg just buat semua ni utk kepentingan dan keuntungan diri masing², doktor yang ber-ke-perimanusiaan (being accused publicly as pengkhianat bangsa at the end of the movies for making the right decision), there is also so much moral values in this story.

So based on my point of view yg xseberapa *imma spending my time thinking what supposedly the story ‘tells’ the viewers rather than watching the screen itself*, but the fighting screen kind of daebak la juga kan. *piuhh piuhh* bunyi berbalas tembakan konon.  

1. Don’t ignore your family. NEVER!
2. Don’t use someone for your kepentingan and keuntungan, its sinful yu know. 
3. Jgn juga kunun kejam sangat memisahkan suami yang ada isteri dan anak. –‘
4. Don’t curse people with badwords. Especially when the other person have a gun stuck in ur head.  

Sebenarnya banyak lagi nilai² yg tersembunyi dan tak bleh diungkap dgn kata-kata bgitu as every words gonna be hisab on the hereafter. So some part are meant to be unspoken. So, whatever movie yg you tgk it must have values in it and depending highly on how/what you search/want from the story itself. 

P/S : Manusia itu ciptaan Allah sebaik-baik ciptaan, dan manusia itu sifatnya lemah. Can’t stand alone fitrahnya. And yeah highlighted few words because itu jak kali isi penting kot *special make for those screener readers, lols*

Toddles then. May Allah Blessed everybodeh.

~Khamis 2014, 6 Feb. ~ 





Welcome Into Bookish World

  • I need to admit that I found Donatella perspective was way too adventerous compared to Scarlett. 😇 #legendary #stephaniegarber .
.
.
I keep forgetting about whom is whom from Caraval and I feel a little bit lost learning where Dante comes from 😂 Hence I put Caraval on my next list just to recap what actually happen. .
.
.
As the lovey dovey thing I prefer Tella dilemma in choosing love rather than Scar. .
.
.
Q: #teamTella or #teamScar?
  • Akhirnya aku membaca buku ini dipandu emosi diluar kewarasan. 
Rare species yang amat, one of its kind. Never in my life I stumble into this kind of reading. .
.
.
Tak tahu nak nangis atau nak ketawa. 😂
  • All time fave local book. Bits of Heaven by Aishah Madidiy. This is one of a few english novel that I owned, written by a local Malaysian. Hooked me on the very first chapter and the very reason why I decide to write my blog wholly in english. .
.
.
"Akeed's dauntless journey explored every aspect of journalism, philosophy and religion. The book is an interesting read for those who yearn for something with different twist"
.
.
.
I remember that I dont get bored easily on every chapter as it was a very light reading. Some says that Aishah Madidiy could be the next Hlovate (some says laa). 💖
. .
.
Q: Have your read any Aishah Madidiy books yet? What do you think of it? Im kinda sad will I get the copy again as JS already close down. 
For #bookendsmy #merdeka2k18bookchallenge
  • My most anticipated books will/already published on 2018 🎉😎
.
.
.
✔A Court of Frost & Starlight by SJM - following my dearest Rhysand whereabout 😂
✔Legendary by Stephanie Garber - hopefully I could get a glimpse of that mind reading dress on Tella and the mastermind behind the circus (ok I need to read the book back cause my memory begin to fade out) ❌Wildcard by Marie Lu - of course as a gamer in between I must have this book into possesion
❌ A Thousand Perfect Notes by C.G Drews - the debut of the hilarious talented book blogger Paper Fury had comes into pieces? Who did not want to be tame by this dark magic right? .
.
.
I have planned that if I get all these books this year then I can start my book banned scheme successfully, till then I just need to pile up my TBR books a bit high more. .
.
.
What is your most anticipated books this year? .
.
.
Notes : ✔ (got it) | ❌(pending)
  • "Sini kak.." lambainya memanggilku. Aku hanya mampu terdiam kaku. Suasana sangat sunyi ketika itu sehinggakan aku boleh dengar degupan jantungku sendiri. - Syif Tengah Malam
.
.
.
Ajaib sangat aku post benda ni di tgah malam. Tadi bukan main mengigil meskipun dibaca kala pagi. Sorry sgt dgn gambar gaya-gaya kiut tak menunjukkan keseraman langsung. .
.
.
Sumpah seram sbb intimate sangat cerpen-cerpen dalam ni dengan aku, bukan sebab aku kerja kat hospital tapi sebab kawan aku yang kerja di hospital pernah cerita benda yang sama pernah terjadi. Jadi kaitan dia tu mmg sgt berkaitlah. Sebijik sama! .
.
.
Rekomen terhadap pencinta paranormal/benda asing/entiti sebab ada sesuatu tentang penulisan amatur ini yang perlu dijadikan pedoman. .
.
.
4/5🌟
Soalan : Kisah seram bikin ketagih kan? Serupa samyang 😂
  • I've been tagged by @eiyafarihah to do the #bareyourbookshelf tag. So lets go ✌😎 .
.
📚 A BOOK YOU OWN BUT HAVEN'T READ ➡ There is so much but let me feauturing Aku Arkitek Jalanan by Teme Abdullah
.
.
📚A BOOK YOU BOUGHT FOR THE COVER ➡NAMAMU and its white. 😍
.
.
📚A BOOK PUBLISHED THIS YEAR ➡Warcross by Marie Lu
.
.
📚A BOOK FROM AN AUTHOR YOU'VE NEVER READ BEFORE
➡ Truthwitch by Susan Dennard
.
.
📚A BOOK FROM AN AUTHOR YOU LOVE
➡ A Court of Frost & Starlight by SJM
.
.
📚A BOOK AT THE BOTTOM OF YOUR TBR PILE
➡ Sindrom by Tey Marzuki
.
.
📚A BOOK SET SOMEWHERE YOU'VE WANTED TO VISIT
➡ Tokyo as describe in Warcross by Marie Lu 😍 the neon light etc
.
.
Thanks for tagging me and feel free to do this #bareyourbookshelf tag!
.
.
.
Also for #junebookchallenge2k18 by #bookendsmy [11] Your Favourite Film Adaptation.