Depression

Salam, ^^
Sumber gambar [sini]
Depress? Confuse? Sad? Turn towards Allah. Seek Him, seek His Forgiveness for He, Allah The Almighty and The Most Merciful of towards mankind.
“O you who believe! Seek help in patience and As-salat (the prayer). Truly! Allah is with As-Sabirin (the patient ones, etc.).” 2:152; English Translation of Muhsin Khan and Taqi-ud-Din al-Hilali.

At that time. Allah SWT tells him (Moses a.s) something so profound. Allah said : “My slave made such a sincere repentance, I could not help but to forgive him, I could not help but to forgive him“. So Moses a.s being the slave of Allah, he is curious and wondering who is this slave of Allah that got forgiven by Allah SWT? Perhaps he (Moses a.s) can benefit from him as well. So Moses a.s ask Allah SWT : “Who is this individual that you have forgiven and pardoned?” and Allah SWT goes on to tell him: ” Oh Moses, I concealed his sin, while he was a sinner, and did not expose him. Do you think that I should expose him for now that he has repented? (as extracted and restructured from the video above).

Subhanallah, Allah Maha Besar. Ingatlah tatkala kita sedih dan bertanya kenapa ini dan itu terjadi kepada kita? Ingatlah pesan Allah…

“Dan Kami pasti akan menguji kamu dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa, dan buah-buahan. Dan sampaikanlah kabar gembira kepada orang yang sabar. (yaitu) orang-orang yang apabila ditimpa musibah, mereka berkata : Sesungguhnya kami milik Allah dan kepadaNya kami kembali. Mereka itulah yang peroleh ampunan dan rahmat dari Tuhannya, dan mereka itulah orang-orang yang mendapat petunjuk” (2: 155-157) Terjemahan AQ Darul Iman berasaskan Resm Uthmani.
Allah memulai permulaan lembaran ayat2 AQ Nya dengan banyak perkataan “test”,  “seek His guidance”, “kesabaran” dan banyak lagi seperti mengetahui bahawa hambaNya hanya akan kembali padaNya tatkala hati dia dirundung kesedihan.

Instead of sedih. Kita seharusnya bersyukur. Sekurang-kurangnya apa yg menimpa kita tidak menjejas kan tubuh badan yang kita ada dan dengan tubuh badan kudrat yg kita ada sekarang kita masih mampu beribadah kepada Allah SWT. Masih mampu kembali padaNya. Syukur syukur dan syukur. Praises to Allah. Alhamdulillah. Allahuakhbar. MasyaAllah.. 

Just whatever we do, always and always put Allah first. Allahu. La tahzan, Innallah ma’ana. πŸ™‚

[ Dont Be Sad, advisable to watch as it has powerful words and wonderful reminders for us (humankind) as we are created dimana sifatnya lemah, wallahualam ]

Sekadar perkongsian utk manfaat bersama. πŸ™‚

Welcome Into Bookish World

  • QOTD : What book make you cringe to do something after reading it?
.
.
.
Last week I've been indulge myself in gaming assuming an assassin role mentioned in #projekathena. The mutual connection between the role both in the book also in ML make me cringe to know what its like to be an assassin. Eventually I fall in love with her. So my next move is climbing up the local rank for that particular heroes πŸ˜‚. I blame @syeraho for this. .
.
.
Back to this book, its been a tearful journey, it was a long reading but a worthy one. I bet one can finish it in one sit as the words uses is simple and understandable.
.
.
.
Not to mentioned it was my first book from HF. Honestly its hard to rate this kind of book, where islamic lifestyle and fiction were blend together. For my version of rating, I tend to give high rate to the book which has intimate, personal connection to the reader (me), so for that reason I'll give 4⭐. Even after catching a headache resulting from tears streaming last night 😣. .
.
.
This book recommend for a light reading, bedtimes stories also to those who keen to seek assuring words of His Promises. No particular reader, I think its just suit for everyone. Also a nice book to read it Ramadan!
.
.
.
The book synopsis gonna be in the comment below :
  • Alhamdulillah done reading a malay science fiction about Projek Athena : Manusia Ciptaan (trans : Athena's Projeck : Human Building). Thank you to @imanpublication for providing me a physical copy of this book in exchange with honest review.
.
.
.
And it was a fun reading towards the end. And syabas @syeraho for your first novel! .
.
.
This book recommend to those who love actions because Syeraho write a beautiful chereofighting, well mostly in words - and that something to praise with!
.
.
.
I'm currently constructing in depth review for this book and will update it soon on Goodreads - read on GR cause  i'm hiding all the spoilers and leave you with all the good parts, lols 😜.
.
.
.
Rating : 3/5 🌠. Sorry there are pro and cons so I'll settle with this first πŸ˜‰ and also dont judge by my rating cause im just a very stinky person πŸ˜…. .
.
.
Setiap buku harus punya awal niatnya yg tersendiri (Eyqa, 2019).
  • QOTD : What book do you bought only because of its cover?
.
.
.
First time encounter buku published by @katapilarbooks ialah masa baca Syif Tengah Malam. Rupanya this is penerbit yg penulis dia dikalangan doktor, misi also yang bertugas di hospital.
.
.
.
One of many reason I like about them is their cover yg lain dari yang lain. Mcm this one.
.
.
.
Jadi izinkan saya post pasal book cover mendahului book review dulu ya. πŸ˜‚
.
.
.
Okay sekian. Saja nak bagitau cover dia cantik. πŸ˜‰
  • Big thanks to @prologmed cos hosting a GA for this book last year πŸ’–.
.
.
.
Akhirnya dapat juga habiskan buku ni. Dalam buku ni ada enam cerpen yang bertemakan time travel. Buat yg mendambakan peluang kedua dalam waktu yang terbatas, pembaca diajak untuk menilai semula sekiranya kita bisa merentas masa untuk mengubah sejarah, adakah kita akan lebih bahagia dari sekarang? Or worse? Or dlm erti kata lain kena baca dlu buku ni baru tahu πŸ˜‚.
.
.
.
Dalam enam cerpen aku paling terkesan dengan yang ada love story with bit of plot twist. Yang ada karakter yang kuat dan background cerita yang baik. Sometimes rasa geram but another time rasa bahagia tgk kebahagiaan character biarpun fiksi semata.Tak nak bagi spoiler jadi ckp secara am sejalah yer.
.
.
.
Overall it was a good book. Kalau fans tentang Hermione with Time Turner, Harry Potter and The Cursed Child boleh lah try baca buku ni, setiap kisah ada teladan masing-masing. Yang tak akan dapat dinilai melainkan dengan cara membacanya sendiri. Hahh suspen takk? .
.
.
⭐⭐⭐⭐/5 cause I want more. The book alone tak cukup πŸ˜‚.
  • Saya tidak selalu reviu buku-buku agama kerana semuanya sangat membantu dalam meningkatkan pemahaman kepada AQ dan AS.
.
.
.
Buku ni lebih ringkas dan praktikal dalam memahami apa sebenarnya rezeki. Penulis membuat pilihan cerita yang tepat dalam merungkai makna yang tersirat, bahawa rezeki tidak hanya dtg dalam bentuk wang ringgit. Satu bacaan yg berharga dalam meningkatkan amal bersedekah dan menolong insan yg memerlukan. Bahkan juga dalam menolong diri sendiri yang kesempitan.
.
.
.
Ramai manusia ingin kan kebahagiaan, tapi tak semua akan merasainya dan ramai manusia takut untuk diuji tapi semua akan menghadapinya. Read Al Imran : 142
.
.
.
Ini adalah antara buku yg membantu sy memahami indahnya rezeki. Bahawa di dunia ini, rezeki kita pada akhirnya akan ada dalam tiga bentuk sahaja yakni :
⭐ Makanan yg kita makan
⭐ Pakaian yang kita pakai utk tutup aurat
⭐ Ilmu yg telah kita pelajari dan amalkan
.
.
.
Sempena bulan Ramadhan yg bakal menjelang dengan ini thehundredpages akan lebih membaca buku-buku islamik terbitan tanah air. πŸ˜‰πŸ˜
.
.
.
Semoga melayuku lurus. Amiin.
P/s : oh ya selepas baca al Imran 142, baca balik ayat 139 πŸ˜‰
  • Done with grishaverse #3
.
.
Cant wait for King of Scars : Nikolai is just every girl dream of king 😍