Since that.

Salam,

So semester baru utk tahun ketiga aku d UMS tak lama lg akan bermula. Since 3 bulan almost berada di sisa2 terkhir hidupnya, since beberapa PC games aku sudah main berulang-ulang kalinya. Since tahun ketiga ni aku akan dapat penempatan di kolej yg memang aku sgt2 excited about it. Since tahun 3 dalam kos ni aku kena fikir pasal final year project bagai. Since umur aku akan meningkat dalam beberapa hari sahaja lagi. Since aku lama tak post di blog ni. So, since that, malam ni aku mengambil keputusan yang agak sukar jugalah (counting dengan level kemalasan aku yg sebenarnya sudah mengantuk tahap gaban dan perlu buka laptop nak connect internet lagi bagai – okay agak susah utk update sebenarnya, namun tekad itu lebih tinggi levelnya dimalam ini). Maka terhasillah entri yg sedang anda baca ini. Hua hua. 
Tiga bulan yang busy, busy doing nothing, kerja aku dirumah adalah men game, memasak, mengemas (ini tipu), tengok tv, baca buku, tidur dan solat dan mandi. Bercerita tentang men game, oh sedihnya dalam hati apabila Candy Crush aku tereset data, dari level 100++ skrg terpaksa aku mula dari level satu main balik candy crush. Hurm, tak apa, saya memang suka main game balik2 terutama mengulang the whole things sekali lagi (berfikiran positif bagai). So yeah, kena start over from level satu. Agak pressure jugalah, namun apakan daya. Salah diri sendiri pulak tu. Hew hew. 
Mengulang detik selama tiga bulan ni banyak juga yg berlaku sebenarnya, nak dicerita summary : Kami pergi KL berlapan org, lost my weight slightly (akan dicerita dalam entri yg akan dtg – itupun jikalau saya rajin, hak hak), go watch After Earth dgn panggung yg agak lenggang manusia (creepy, nasib bukan crita hantu, haha), berbuka dgn beberapa kawan sepermainan, eh? Berjaya memujuk mak ayah pakai baju tema raya erna merah membara (I am soo in love with red), go watch The Conjuring TWICE in cinema! My kawan sekolah menengah selamat diijabkabulkan (wee, we are still 21! Alhamdulillah for her. :’)), 
Aku mau letak gmbar The Conjuring, tapi bawa perasaan takut aku ndak jadi pula.
So inilah family pic kami. Kami bertiga jerr. Mom me daddy. 😉 
Sebenarnya masa cuti aku kali ni banyak perkra yg terjadi walaupun apa yg aku ingat aku banyak menghabiskan masa di rumah, DOING NOTHING yang sebenarnya EVERYTHING. Or in another words, lebih banyak benda yg patut aku syukuri dari mengeluh dengan apa yg aku belum miliki atau buat (terutamanya this FYP-ing thingy, yaieee). 
Rasanya itu jak kot, yg aku tertinggal, awal hari tu aku kata nak kemas blog, my room etc. I’m doin it little by little InsyaAllah.. Yang penting perasaan mau buat ada kot. Haha. Anyway InsyaAllah wish me luck for this FYP thingy. :3 
Selamat ketiduran semua. 🙂
P/S: Sila jangan Clear Data Candy Crush anda sekiranya anda tidak mahu mengulangi the whooollleee things againn! 

Welcome Into Bookish World

  • I need to admit that I found Donatella perspective was way too adventerous compared to Scarlett. 😇 #legendary #stephaniegarber .
.
.
I keep forgetting about whom is whom from Caraval and I feel a little bit lost learning where Dante comes from 😂 Hence I put Caraval on my next list just to recap what actually happen. .
.
.
As the lovey dovey thing I prefer Tella dilemma in choosing love rather than Scar. .
.
.
Q: #teamTella or #teamScar?
  • Akhirnya aku membaca buku ini dipandu emosi diluar kewarasan. 
Rare species yang amat, one of its kind. Never in my life I stumble into this kind of reading. .
.
.
Tak tahu nak nangis atau nak ketawa. 😂
  • All time fave local book. Bits of Heaven by Aishah Madidiy. This is one of a few english novel that I owned, written by a local Malaysian. Hooked me on the very first chapter and the very reason why I decide to write my blog wholly in english. .
.
.
"Akeed's dauntless journey explored every aspect of journalism, philosophy and religion. The book is an interesting read for those who yearn for something with different twist"
.
.
.
I remember that I dont get bored easily on every chapter as it was a very light reading. Some says that Aishah Madidiy could be the next Hlovate (some says laa). 💖
. .
.
Q: Have your read any Aishah Madidiy books yet? What do you think of it? Im kinda sad will I get the copy again as JS already close down. 
For #bookendsmy #merdeka2k18bookchallenge
  • My most anticipated books will/already published on 2018 🎉😎
.
.
.
✔A Court of Frost & Starlight by SJM - following my dearest Rhysand whereabout 😂
✔Legendary by Stephanie Garber - hopefully I could get a glimpse of that mind reading dress on Tella and the mastermind behind the circus (ok I need to read the book back cause my memory begin to fade out) ❌Wildcard by Marie Lu - of course as a gamer in between I must have this book into possesion
❌ A Thousand Perfect Notes by C.G Drews - the debut of the hilarious talented book blogger Paper Fury had comes into pieces? Who did not want to be tame by this dark magic right? .
.
.
I have planned that if I get all these books this year then I can start my book banned scheme successfully, till then I just need to pile up my TBR books a bit high more. .
.
.
What is your most anticipated books this year? .
.
.
Notes : ✔ (got it) | ❌(pending)
  • "Sini kak.." lambainya memanggilku. Aku hanya mampu terdiam kaku. Suasana sangat sunyi ketika itu sehinggakan aku boleh dengar degupan jantungku sendiri. - Syif Tengah Malam
.
.
.
Ajaib sangat aku post benda ni di tgah malam. Tadi bukan main mengigil meskipun dibaca kala pagi. Sorry sgt dgn gambar gaya-gaya kiut tak menunjukkan keseraman langsung. .
.
.
Sumpah seram sbb intimate sangat cerpen-cerpen dalam ni dengan aku, bukan sebab aku kerja kat hospital tapi sebab kawan aku yang kerja di hospital pernah cerita benda yang sama pernah terjadi. Jadi kaitan dia tu mmg sgt berkaitlah. Sebijik sama! .
.
.
Rekomen terhadap pencinta paranormal/benda asing/entiti sebab ada sesuatu tentang penulisan amatur ini yang perlu dijadikan pedoman. .
.
.
4/5🌟
Soalan : Kisah seram bikin ketagih kan? Serupa samyang 😂
  • I've been tagged by @eiyafarihah to do the #bareyourbookshelf tag. So lets go ✌😎 .
.
📚 A BOOK YOU OWN BUT HAVEN'T READ ➡ There is so much but let me feauturing Aku Arkitek Jalanan by Teme Abdullah
.
.
📚A BOOK YOU BOUGHT FOR THE COVER ➡NAMAMU and its white. 😍
.
.
📚A BOOK PUBLISHED THIS YEAR ➡Warcross by Marie Lu
.
.
📚A BOOK FROM AN AUTHOR YOU'VE NEVER READ BEFORE
➡ Truthwitch by Susan Dennard
.
.
📚A BOOK FROM AN AUTHOR YOU LOVE
➡ A Court of Frost & Starlight by SJM
.
.
📚A BOOK AT THE BOTTOM OF YOUR TBR PILE
➡ Sindrom by Tey Marzuki
.
.
📚A BOOK SET SOMEWHERE YOU'VE WANTED TO VISIT
➡ Tokyo as describe in Warcross by Marie Lu 😍 the neon light etc
.
.
Thanks for tagging me and feel free to do this #bareyourbookshelf tag!
.
.
.
Also for #junebookchallenge2k18 by #bookendsmy [11] Your Favourite Film Adaptation.