How about new hand phone?

Salam,

Waah chinese new year banyak pula promo kan. Then i got an idea?? How about new handphone? Enpon aku balik2 sua rosak. Sad :(.. baru2 ne LCD dia bertukar jadi warna pelangi @__@, tanda2 mau minta kena tukar lah tuh kan? Padahal aku beli awal tahun 2011 a.k.a awal tahun lalu?? Cepat betul hayat enpon aku habis. Huhu. Tulah hari tuh bapa aku suruh pilih. Mok beli laptopkah atau ipad? Tapi memandangkan bila aku fikir balik yg kehidupan kampus ne aku rasa lebih baik aku pilih laptop. and i’m glad with that decision. Ngee.

Laptop yg ku sayang ~ warna merah. Hoho.

So how about enpon baru? Since tahun lalu, aku beli Sony Ericsson sbb ramai kawan2 aku guna Sony, masa sebelum guna Sony aku guna Nokia. Then aku beralih pg Sony. (Kenapa ayat aku macam ulang2 jak ne). Masa mau pilih Sony tuh aku mengadakan sesi uju bakat lah kunun. Lama aku depan Sony Official Web mau pilih mana yang affordable dan punyai suma features yang sesuai dengan aku. Masa tuh aku tengok kelebihan henpon berdasar kan beberapa kriteria : ~

1. Boleh Call out and Call in, SMS and MMS (komfom wajib ada lah kan)
2. Sound system yang baik
3. Mesti guna memory card ~ senang mau upgrade space
4. Camera MP, 5.0 MB ke atas.
5. Screen LCD
6. Wifi ~ bleh facebook ^^ hoho
7. Sliding (sebab selama ne aku ndak pernah ada enpon slide. puhahaha)
8. Bentuk yang lawa ^^

Nasihat aku kalau kamu mau beli enpon kenalah awal-awal tengok feature dia. Sebab even tukang jual enpon pun ndak tau apa kelebihan-kelebihan enpon tersebut unless mereka memang pakar and u aware of it. Melencong sua entri aku ne sepatutnya aku mau kasih tau yang Sony Ericsson ada buat promotion enpon sempena CNY ne.

Validation period 7th-21st January 2012 seja. Cepat2 kalo ada duet. Ngehe. For more details ttg promo ne bleh lawat [sini]
So aku? dan enpon baru? Maybe next time bila aku bitday naanti lah. Buat masa ne bertahan lu dengan enpon lama aku. Haha. Sebab teda duit, lagipun mok bayar yuran sem 2 nnt. Adeeh.. 

This was what my enpon looks a year before.
Gambar Sony Hazel aku punya skrg takut aku mok uplod, t kamu terkena sakit jantung. Hoho. XD

InsyaAllah kalo ada rezeki aku mau enpon Xperia~ or maybe Iphone?? Hehe.. InsyaAllah. Kalau ada urang sponsor best juga? XD Akey. bubye for now. 

Welcome Into Bookish World

  • I need to admit that I found Donatella perspective was way too adventerous compared to Scarlett. 😇 #legendary #stephaniegarber .
.
.
I keep forgetting about whom is whom from Caraval and I feel a little bit lost learning where Dante comes from 😂 Hence I put Caraval on my next list just to recap what actually happen. .
.
.
As the lovey dovey thing I prefer Tella dilemma in choosing love rather than Scar. .
.
.
Q: #teamTella or #teamScar?
  • Akhirnya aku membaca buku ini dipandu emosi diluar kewarasan. 
Rare species yang amat, one of its kind. Never in my life I stumble into this kind of reading. .
.
.
Tak tahu nak nangis atau nak ketawa. 😂
  • All time fave local book. Bits of Heaven by Aishah Madidiy. This is one of a few english novel that I owned, written by a local Malaysian. Hooked me on the very first chapter and the very reason why I decide to write my blog wholly in english. .
.
.
"Akeed's dauntless journey explored every aspect of journalism, philosophy and religion. The book is an interesting read for those who yearn for something with different twist"
.
.
.
I remember that I dont get bored easily on every chapter as it was a very light reading. Some says that Aishah Madidiy could be the next Hlovate (some says laa). 💖
. .
.
Q: Have your read any Aishah Madidiy books yet? What do you think of it? Im kinda sad will I get the copy again as JS already close down. 
For #bookendsmy #merdeka2k18bookchallenge
  • My most anticipated books will/already published on 2018 🎉😎
.
.
.
✔A Court of Frost & Starlight by SJM - following my dearest Rhysand whereabout 😂
✔Legendary by Stephanie Garber - hopefully I could get a glimpse of that mind reading dress on Tella and the mastermind behind the circus (ok I need to read the book back cause my memory begin to fade out) ❌Wildcard by Marie Lu - of course as a gamer in between I must have this book into possesion
❌ A Thousand Perfect Notes by C.G Drews - the debut of the hilarious talented book blogger Paper Fury had comes into pieces? Who did not want to be tame by this dark magic right? .
.
.
I have planned that if I get all these books this year then I can start my book banned scheme successfully, till then I just need to pile up my TBR books a bit high more. .
.
.
What is your most anticipated books this year? .
.
.
Notes : ✔ (got it) | ❌(pending)
  • "Sini kak.." lambainya memanggilku. Aku hanya mampu terdiam kaku. Suasana sangat sunyi ketika itu sehinggakan aku boleh dengar degupan jantungku sendiri. - Syif Tengah Malam
.
.
.
Ajaib sangat aku post benda ni di tgah malam. Tadi bukan main mengigil meskipun dibaca kala pagi. Sorry sgt dgn gambar gaya-gaya kiut tak menunjukkan keseraman langsung. .
.
.
Sumpah seram sbb intimate sangat cerpen-cerpen dalam ni dengan aku, bukan sebab aku kerja kat hospital tapi sebab kawan aku yang kerja di hospital pernah cerita benda yang sama pernah terjadi. Jadi kaitan dia tu mmg sgt berkaitlah. Sebijik sama! .
.
.
Rekomen terhadap pencinta paranormal/benda asing/entiti sebab ada sesuatu tentang penulisan amatur ini yang perlu dijadikan pedoman. .
.
.
4/5🌟
Soalan : Kisah seram bikin ketagih kan? Serupa samyang 😂
  • I've been tagged by @eiyafarihah to do the #bareyourbookshelf tag. So lets go ✌😎 .
.
📚 A BOOK YOU OWN BUT HAVEN'T READ ➡ There is so much but let me feauturing Aku Arkitek Jalanan by Teme Abdullah
.
.
📚A BOOK YOU BOUGHT FOR THE COVER ➡NAMAMU and its white. 😍
.
.
📚A BOOK PUBLISHED THIS YEAR ➡Warcross by Marie Lu
.
.
📚A BOOK FROM AN AUTHOR YOU'VE NEVER READ BEFORE
➡ Truthwitch by Susan Dennard
.
.
📚A BOOK FROM AN AUTHOR YOU LOVE
➡ A Court of Frost & Starlight by SJM
.
.
📚A BOOK AT THE BOTTOM OF YOUR TBR PILE
➡ Sindrom by Tey Marzuki
.
.
📚A BOOK SET SOMEWHERE YOU'VE WANTED TO VISIT
➡ Tokyo as describe in Warcross by Marie Lu 😍 the neon light etc
.
.
Thanks for tagging me and feel free to do this #bareyourbookshelf tag!
.
.
.
Also for #junebookchallenge2k18 by #bookendsmy [11] Your Favourite Film Adaptation.