There been a burning in opposite block.

Salam,
Alhamdulillah, hari ne selesai satu beban tugas untuk diringankan. Aspresasi seni pembentangan dah habis yay! Aku selaku keturunan bajau (tajuk perbentangan adat perkahwinan bajau) bawalah pelamin pengantin atau bagi bajau sebelah kami panggil turunan. Setiap tirai ne ada maksud tau. Untuk membuat dia pun memerlukan seseorang yang tahu dan arif akan susur galur kehidupan kami. Tapi malangnya ramai yang tidak tahu akan benda2 ini. Assumption selepas google dalam internet. hehe.
Ui Kebakaran ui!
Ah, itu hanya intro aku ada crita selepas aku perbentangan tadi pukul 9 habis, so my daddy datang amik d ums, aku bawa turunan tuh kan tapi selembar jak lah, kalau korang masih sangsi mana satu turunan yang aku maksudkan blehlah rujuk gambar di bawah yer. Yang aku dan keluarga aku waris, ada lima lembar. Aku bawa yang paling kecik. Korang tak tahu cemana aku first buka, turunan tu digulung dalam beg plastik secara bertindih lima kesemuanya, benda tuh panjang dan berat lah. Tapi gadis ayu cam aku ne mampu juga angkat lah. hee.
Gambar ku rembat masa kazen aku kawen
Jadi masa pulang dari dewan kuliah tuh aku nak pulang sat kat dorm, nk ambil barang lah untuk bawa pulang umah, tapi masa nak naik tuh, ada sekatan jalan raya plak, jadi aku terpaksalah jalan kaki dari bawah bukit nek menuju blok aku untuk amik barang. Memandangkan utk pembentangan tuh aku bawa selembar turunan je, ada empat lagi kat dalam dorm yang aku perlu angkat. Benda tuh kan warisan keluarga, kenalah jaga bek2, kang ada nenek moyang marah sepa yang susah? Aku lah, bukan kamu. ๐Ÿ˜›
Masa aku nek atas nak amik barang tuh, heran jua kenapa ada sekatan jalan raya, and macam banyak orang je, rupa2nya ada kebakaran pula kat blok G, aku kat blok E, makanya dalam satu blok sejalah jarak pemisah kami. Ada ambulans, polis suma datang. Urang pun tak kurang ramainya, pakai pijama, seluar pendek, macam durang pulak mangsa kebakaran. Banyak juga yang tolong, tolong pa? Tolong uplod gambar kebakaran dalam fesbuk. Aku ne, aduii. Tapi aku faham, dorang sebagai pemerhati merangkap paparazi tanpa gaji. Aku jalan trus masuk dorm angkut suma barang.
Macam urang mau pindah umah, lukis bajet kurus ah. ๐Ÿ˜›
Aku bawa backpack, beg laptop aku sisih siring, and aku bawa tirai tuh dengan kedua belah tangan. Untuk turun g tempat parking daddy aku terpaksalah melalui blok yang kebakaran tuh tadi. Aku sedar, ada udah bomba datang. Aku pun lalu lah. Memandang keadaan aku yang macam tergesa-gesa, dengan bacpacknya, beg laptopnya tambah g tirai yang aku balut dengan plastik itam tuh. Bermacam-macam assumption lah aku fikir. Macam bilik aku pula yang kebakaran, macam aku ne sibuk mau kasih pindah barang. Haha. Semangat koe joe! padahal mau pulang umah. Ne betul2 macam mangsa kebakaran. Sudahlah dengan peluhnya lagi. Ahh aku men bantai jak limpas. Aku peduli apa. Yang penting tirai ne mesti antar umah malam ne jua. Hee.
Okey tata, modop lu. ๐Ÿ™‚

Welcome Into Bookish World

  • I need to admit that I found Donatella perspective was way too adventerous compared to Scarlett. ๐Ÿ˜‡ #legendary #stephaniegarber .
.
.
I keep forgetting about whom is whom from Caraval and I feel a little bit lost learning where Dante comes from ๐Ÿ˜‚ Hence I put Caraval on my next list just to recap what actually happen. .
.
.
As the lovey dovey thing I prefer Tella dilemma in choosing love rather than Scar. .
.
.
Q: #teamTella or #teamScar?
  • Akhirnya aku membaca buku ini dipandu emosi diluar kewarasan. 
Rare species yang amat, one of its kind. Never in my life I stumble into this kind of reading. .
.
.
Tak tahu nak nangis atau nak ketawa. ๐Ÿ˜‚
  • All time fave local book. Bits of Heaven by Aishah Madidiy. This is one of a few english novel that I owned, written by a local Malaysian. Hooked me on the very first chapter and the very reason why I decide to write my blog wholly in english. .
.
.
"Akeed's dauntless journey explored every aspect of journalism, philosophy and religion. The book is an interesting read for those who yearn for something with different twist"
.
.
.
I remember that I dont get bored easily on every chapter as it was a very light reading. Some says that Aishah Madidiy could be the next Hlovate (some says laa). ๐Ÿ’–
. .
.
Q: Have your read any Aishah Madidiy books yet? What do you think of it? Im kinda sad will I get the copy again as JS already close down. 
For #bookendsmy #merdeka2k18bookchallenge
  • My most anticipated books will/already published on 2018 ๐ŸŽ‰๐Ÿ˜Ž
.
.
.
โœ”A Court of Frost & Starlight by SJM - following my dearest Rhysand whereabout ๐Ÿ˜‚
โœ”Legendary by Stephanie Garber - hopefully I could get a glimpse of that mind reading dress on Tella and the mastermind behind the circus (ok I need to read the book back cause my memory begin to fade out) โŒWildcard by Marie Lu - of course as a gamer in between I must have this book into possesion
โŒ A Thousand Perfect Notes by C.G Drews - the debut of the hilarious talented book blogger Paper Fury had comes into pieces? Who did not want to be tame by this dark magic right? .
.
.
I have planned that if I get all these books this year then I can start my book banned scheme successfully, till then I just need to pile up my TBR books a bit high more. .
.
.
What is your most anticipated books this year? .
.
.
Notes : โœ” (got it) | โŒ(pending)
  • "Sini kak.." lambainya memanggilku. Aku hanya mampu terdiam kaku. Suasana sangat sunyi ketika itu sehinggakan aku boleh dengar degupan jantungku sendiri. - Syif Tengah Malam
.
.
.
Ajaib sangat aku post benda ni di tgah malam. Tadi bukan main mengigil meskipun dibaca kala pagi. Sorry sgt dgn gambar gaya-gaya kiut tak menunjukkan keseraman langsung. .
.
.
Sumpah seram sbb intimate sangat cerpen-cerpen dalam ni dengan aku, bukan sebab aku kerja kat hospital tapi sebab kawan aku yang kerja di hospital pernah cerita benda yang sama pernah terjadi. Jadi kaitan dia tu mmg sgt berkaitlah. Sebijik sama! .
.
.
Rekomen terhadap pencinta paranormal/benda asing/entiti sebab ada sesuatu tentang penulisan amatur ini yang perlu dijadikan pedoman. .
.
.
4/5๐ŸŒŸ
Soalan : Kisah seram bikin ketagih kan? Serupa samyang ๐Ÿ˜‚
  • I've been tagged by @eiyafarihah to do the #bareyourbookshelf tag. So lets go โœŒ๐Ÿ˜Ž .
.
๐Ÿ“š A BOOK YOU OWN BUT HAVEN'T READ โžก There is so much but let me feauturing Aku Arkitek Jalanan by Teme Abdullah
.
.
๐Ÿ“šA BOOK YOU BOUGHT FOR THE COVER โžกNAMAMU and its white. ๐Ÿ˜
.
.
๐Ÿ“šA BOOK PUBLISHED THIS YEAR โžกWarcross by Marie Lu
.
.
๐Ÿ“šA BOOK FROM AN AUTHOR YOU'VE NEVER READ BEFORE
โžก Truthwitch by Susan Dennard
.
.
๐Ÿ“šA BOOK FROM AN AUTHOR YOU LOVE
โžก A Court of Frost & Starlight by SJM
.
.
๐Ÿ“šA BOOK AT THE BOTTOM OF YOUR TBR PILE
โžก Sindrom by Tey Marzuki
.
.
๐Ÿ“šA BOOK SET SOMEWHERE YOU'VE WANTED TO VISIT
โžก Tokyo as describe in Warcross by Marie Lu ๐Ÿ˜ the neon light etc
.
.
Thanks for tagging me and feel free to do this #bareyourbookshelf tag!
.
.
.
Also for #junebookchallenge2k18 by #bookendsmy [11] Your Favourite Film Adaptation.