Al-Hijab – 70% Aku Tutup Mata! Buang duit ke apa?

Salam,

Weee. Akhirnya ada gak masa ku utk menghupdate. Takdelah, cuma nak criter kelmarin yakni ari Jumaat. Oh yeah, gua dan rakan2 gua g layan cinema bertajuk Al-Hijab, arahan Pierre Andre. Actually kami bertiga masing2 ada pilihan masing2. Kawan ku c A, pilih ‘THE THING‘, c B pilih ‘THE THREE MUSKEETERS“, makanya AL-HIJAB memang pilihan aku. Kami pun men ‘cus’ then aku menang, tapi dorang tia puas hati, maka aku pun memujuk dengan peras ugut, rasuah, pujuk2 apa yang patut. Amboi kejam sungguh diriku, but at last atas persetujuan ramai kami pun bersetuju. ^^ Sukanya..

Masa nak beli tiket kat kaunter tuh, rupa-rupanya wayang tuh dah start 10 mins yang lalu, apa lagi, usai beli tiket, lari pegi beli popcorn then pecut cari hall and tempat duduk. Sempat g aku, masa masuk tuh kan, Eh? Ape ke hal gelap sangat, bintang2 berkelipan pun tak nampak (kan selalu ada lampu di tepi2 kerusi pawagam), upa2nya yang aku dok menghadap tuh dinding kaler itam! Wathhee?! Cet! Makanya hari tuh aku jadi bahan ketawa untuk geng2 peneman outing aku.
Ouh, duduk2 jer teriak cam dikejar pontianak akibat sound effect. Hahaha, pastuh leh pulak kitaorang wat derk (wat derk dari menganggu ketenteraman orang ramai). Dalam hall tuh tak juga banyak orang, sebab criter ne released last week kan. Tu lah pasal. Tapi kan, yang tak best nya…
70%- Tup mata. (yerlah crita hantu)
20%- Balas mesej kat enpon
7% – Aku pandang2 belah kanan aku, kami duduk kat tengah, jadi 3 seats belah kanan aku takde orang, aku selalu tgk sana, takut2 kot2 ler ada antu ju on datang merangkak ke arah aku. Eii, tia mau!! (akibat terlalu tgk tb)
3%- Cuba memahami jalan criter.
Adui 3% jer masa tuk memahami jalan criter. Aku rasa ada gak rugi RM6 aku. Nasib ada student fee, kalo tak kenalah bayar rm9. Aigoo. Tapi yang penting enjoy kan? Tkpelah aku tunggu crita ne men balik masa raya nanti. Konfom aku tak tup mata sebab dah tengok kan. Hehehe.
To Official Facebook of AL-HIJAB

Tentang criter Al-Hijab ne best gak, banyak suspen, banyak babak bikin orang sakit jantung. Eiseh, maaflah lambat bebeno gua tgk criter ne, tu lah ketinggalan. Apa2 pun, congratz Pierre! Sampai depa pun 70% tup mata. Adoiyai. Cemanalah kalo Kak Mira Gusti Kasan tgk ne. Mesti berpeluk tubuh smbil wat muka no feeling. Kuar2 pawagam cakap “NDAK BIKIN TAKUT POON!” Nah, amik kau. ๐Ÿ˜› hehe. Jangan marah yer kak. 
Farewell then~:P

Welcome Into Bookish World

  • I need to admit that I found Donatella perspective was way too adventerous compared to Scarlett. ๐Ÿ˜‡ #legendary #stephaniegarber .
.
.
I keep forgetting about whom is whom from Caraval and I feel a little bit lost learning where Dante comes from ๐Ÿ˜‚ Hence I put Caraval on my next list just to recap what actually happen. .
.
.
As the lovey dovey thing I prefer Tella dilemma in choosing love rather than Scar. .
.
.
Q: #teamTella or #teamScar?
  • Akhirnya aku membaca buku ini dipandu emosi diluar kewarasan. 
Rare species yang amat, one of its kind. Never in my life I stumble into this kind of reading. .
.
.
Tak tahu nak nangis atau nak ketawa. ๐Ÿ˜‚
  • All time fave local book. Bits of Heaven by Aishah Madidiy. This is one of a few english novel that I owned, written by a local Malaysian. Hooked me on the very first chapter and the very reason why I decide to write my blog wholly in english. .
.
.
"Akeed's dauntless journey explored every aspect of journalism, philosophy and religion. The book is an interesting read for those who yearn for something with different twist"
.
.
.
I remember that I dont get bored easily on every chapter as it was a very light reading. Some says that Aishah Madidiy could be the next Hlovate (some says laa). ๐Ÿ’–
. .
.
Q: Have your read any Aishah Madidiy books yet? What do you think of it? Im kinda sad will I get the copy again as JS already close down. 
For #bookendsmy #merdeka2k18bookchallenge
  • My most anticipated books will/already published on 2018 ๐ŸŽ‰๐Ÿ˜Ž
.
.
.
โœ”A Court of Frost & Starlight by SJM - following my dearest Rhysand whereabout ๐Ÿ˜‚
โœ”Legendary by Stephanie Garber - hopefully I could get a glimpse of that mind reading dress on Tella and the mastermind behind the circus (ok I need to read the book back cause my memory begin to fade out) โŒWildcard by Marie Lu - of course as a gamer in between I must have this book into possesion
โŒ A Thousand Perfect Notes by C.G Drews - the debut of the hilarious talented book blogger Paper Fury had comes into pieces? Who did not want to be tame by this dark magic right? .
.
.
I have planned that if I get all these books this year then I can start my book banned scheme successfully, till then I just need to pile up my TBR books a bit high more. .
.
.
What is your most anticipated books this year? .
.
.
Notes : โœ” (got it) | โŒ(pending)
  • "Sini kak.." lambainya memanggilku. Aku hanya mampu terdiam kaku. Suasana sangat sunyi ketika itu sehinggakan aku boleh dengar degupan jantungku sendiri. - Syif Tengah Malam
.
.
.
Ajaib sangat aku post benda ni di tgah malam. Tadi bukan main mengigil meskipun dibaca kala pagi. Sorry sgt dgn gambar gaya-gaya kiut tak menunjukkan keseraman langsung. .
.
.
Sumpah seram sbb intimate sangat cerpen-cerpen dalam ni dengan aku, bukan sebab aku kerja kat hospital tapi sebab kawan aku yang kerja di hospital pernah cerita benda yang sama pernah terjadi. Jadi kaitan dia tu mmg sgt berkaitlah. Sebijik sama! .
.
.
Rekomen terhadap pencinta paranormal/benda asing/entiti sebab ada sesuatu tentang penulisan amatur ini yang perlu dijadikan pedoman. .
.
.
4/5๐ŸŒŸ
Soalan : Kisah seram bikin ketagih kan? Serupa samyang ๐Ÿ˜‚
  • I've been tagged by @eiyafarihah to do the #bareyourbookshelf tag. So lets go โœŒ๐Ÿ˜Ž .
.
๐Ÿ“š A BOOK YOU OWN BUT HAVEN'T READ โžก There is so much but let me feauturing Aku Arkitek Jalanan by Teme Abdullah
.
.
๐Ÿ“šA BOOK YOU BOUGHT FOR THE COVER โžกNAMAMU and its white. ๐Ÿ˜
.
.
๐Ÿ“šA BOOK PUBLISHED THIS YEAR โžกWarcross by Marie Lu
.
.
๐Ÿ“šA BOOK FROM AN AUTHOR YOU'VE NEVER READ BEFORE
โžก Truthwitch by Susan Dennard
.
.
๐Ÿ“šA BOOK FROM AN AUTHOR YOU LOVE
โžก A Court of Frost & Starlight by SJM
.
.
๐Ÿ“šA BOOK AT THE BOTTOM OF YOUR TBR PILE
โžก Sindrom by Tey Marzuki
.
.
๐Ÿ“šA BOOK SET SOMEWHERE YOU'VE WANTED TO VISIT
โžก Tokyo as describe in Warcross by Marie Lu ๐Ÿ˜ the neon light etc
.
.
Thanks for tagging me and feel free to do this #bareyourbookshelf tag!
.
.
.
Also for #junebookchallenge2k18 by #bookendsmy [11] Your Favourite Film Adaptation.