SMS dari Sabah ke Mesir mahal woi!!

Salam,
Maaf seandainya entri ne boring. Seh. Kita kena ada advance tau. Ayat pertama mesti menarik minat pembaca! Aku nak cerita perihal kelmarin petang. Ya aku beraya kat umah saudara aku. Kazen aku sepupu satu kali. Bapa dia adik beradik sama bapa aku. Dalam keluarga belah bapa, kami ada tiga orang yang sama umur, kazen lelaki aku dan kazen perempuan aku. Jadi kami bertiga ne kira rapatlah.
Erm, gambar takda kena mengena dgn entri tau.
Ceh, kelmarin baru aku rasa best raya. Sebab aku dapat makan nasi ayam goreng! Haha. Sebenarnya takda kena mengena makanan dengan hari raya. Semuanya pasal kebahagiaan, bersama dengan keluarga adalah rutin yang jarang aku hadapi. Yerlah aku kan anak tunggal, sengsorang kat umah bleh buat aku jadi gila. Korang tak nampak macam mana aku bercakap sorang2 dalam bilik. haha. Okey aku masih waras ye, masih punya akal yang cerdas. Kalo tak camna nak update entry? Haaah..
Kelmarin waktu petang, best lah aku beraya kat umah kazen ku ini. Siap makanan utama, kena hidang makanan pencuci mulut yaitu coklat gegar. Wah memang class lah, aku rasa macam beraya kat hotel. Tapi yang slack dia kazen lelaki aku hidang chocolate shake pakai blender. Kui3. Aku bantai jer, biarpun dia kata yang dia buat kali tuh lom kick lagi tapi aku tetap kasih habis. Sebab aku tau bukan senang nak buat tuh. Itu pun sedap tu woih! 
Sedap bah Kazen sia buat chocolate shake.
Aku bersyukur, sebab dalam masalah yang ada, masih ada insan yang berkongsi kehidupan ne, borak-borak sekejap lupa pasal pertelingkahan memang buat kita rasa tenteram tau. Aku bersyukur masih ada mak dan abah yang selalu menolong aku dalam apa jua keadaan. Tapi dalam keadaan tuh aku teringat pula kawan aku sengsorang yang tahun ne raya di perantauan, setahu aku macam dia seorang jak raya diperantauan, perantauan pun jarak dia antara sabah dan semenanjung je. Yang kawan-kawan aku kat mesir aku takde tanya, mahal wei sms dari Sabah ke Mesir, aku sekarang nak bajet, seh. Dah nasib kawan aku tuh lah tak dapat pulang raya, nak buat cemana? Tulah kau lambat lagi beli tiket. Haha. 
Kalau ikutkan hati mau jak aku buat dia nangis sebab tak dapat pulang raya, tapi bila teringatkan ne first tyme dia kat sana tanpa kluarga, tak sampai plak hati aku. Hak3. Aku kejam, zalim juga. Tapi taman tuh masih tersemat dalam hati tau. Malam takbir tuh dia tepon aku, terpekik terlolong, mau tercabut speaker enpon aku, alah kesian, stress lah tuh. Sabar ye kawan, akhir tahun kita jumpa. Raya haji kau amik aku di rumah kita beraya di rumah mentua kau. Hahaha.
Aku bertuah sebab dapat U pun dekat umah je, takda kuliah bila-bila masa bleh pulang. Kelmarin petang aku tgk mimik muka kazen lelaki aku monok jek, biarpun dia sambut kami dengan senyuman yang tak putus-putus, air muka dia nampak sungguh macam mana dia rindu akan suasana begini, keberatan hati untuk berpisah dengan keluarga. Aku dulu masa sekolah menengah duduk asrama yang sebelah rumah jak pun dulu kalau mau pulang asrama nangis-nangis inikan pula orang Sabah nak balik Perak? Tapi dia kat sana best, ramai kenalan, berjalan tak henti. Aku macam mana nak jalan? Macam suma tempat di Sabah ne aku udah pergi kecuali bahagian Sandakan. Yeah! Destinasi Seterusnya!
Sedar tak sedar aku tak lama lagi jadi Mahasiswi, blehlah ada boyfrend, upss. Hehe. Niat tak baik pula. Okey tata titi tutu.

Welcome Into Bookish World

  • I need to admit that I found Donatella perspective was way too adventerous compared to Scarlett. 😇 #legendary #stephaniegarber .
.
.
I keep forgetting about whom is whom from Caraval and I feel a little bit lost learning where Dante comes from 😂 Hence I put Caraval on my next list just to recap what actually happen. .
.
.
As the lovey dovey thing I prefer Tella dilemma in choosing love rather than Scar. .
.
.
Q: #teamTella or #teamScar?
  • Akhirnya aku membaca buku ini dipandu emosi diluar kewarasan. 
Rare species yang amat, one of its kind. Never in my life I stumble into this kind of reading. .
.
.
Tak tahu nak nangis atau nak ketawa. 😂
  • All time fave local book. Bits of Heaven by Aishah Madidiy. This is one of a few english novel that I owned, written by a local Malaysian. Hooked me on the very first chapter and the very reason why I decide to write my blog wholly in english. .
.
.
"Akeed's dauntless journey explored every aspect of journalism, philosophy and religion. The book is an interesting read for those who yearn for something with different twist"
.
.
.
I remember that I dont get bored easily on every chapter as it was a very light reading. Some says that Aishah Madidiy could be the next Hlovate (some says laa). 💖
. .
.
Q: Have your read any Aishah Madidiy books yet? What do you think of it? Im kinda sad will I get the copy again as JS already close down. 
For #bookendsmy #merdeka2k18bookchallenge
  • My most anticipated books will/already published on 2018 🎉😎
.
.
.
✔A Court of Frost & Starlight by SJM - following my dearest Rhysand whereabout 😂
✔Legendary by Stephanie Garber - hopefully I could get a glimpse of that mind reading dress on Tella and the mastermind behind the circus (ok I need to read the book back cause my memory begin to fade out) ❌Wildcard by Marie Lu - of course as a gamer in between I must have this book into possesion
❌ A Thousand Perfect Notes by C.G Drews - the debut of the hilarious talented book blogger Paper Fury had comes into pieces? Who did not want to be tame by this dark magic right? .
.
.
I have planned that if I get all these books this year then I can start my book banned scheme successfully, till then I just need to pile up my TBR books a bit high more. .
.
.
What is your most anticipated books this year? .
.
.
Notes : ✔ (got it) | ❌(pending)
  • "Sini kak.." lambainya memanggilku. Aku hanya mampu terdiam kaku. Suasana sangat sunyi ketika itu sehinggakan aku boleh dengar degupan jantungku sendiri. - Syif Tengah Malam
.
.
.
Ajaib sangat aku post benda ni di tgah malam. Tadi bukan main mengigil meskipun dibaca kala pagi. Sorry sgt dgn gambar gaya-gaya kiut tak menunjukkan keseraman langsung. .
.
.
Sumpah seram sbb intimate sangat cerpen-cerpen dalam ni dengan aku, bukan sebab aku kerja kat hospital tapi sebab kawan aku yang kerja di hospital pernah cerita benda yang sama pernah terjadi. Jadi kaitan dia tu mmg sgt berkaitlah. Sebijik sama! .
.
.
Rekomen terhadap pencinta paranormal/benda asing/entiti sebab ada sesuatu tentang penulisan amatur ini yang perlu dijadikan pedoman. .
.
.
4/5🌟
Soalan : Kisah seram bikin ketagih kan? Serupa samyang 😂
  • I've been tagged by @eiyafarihah to do the #bareyourbookshelf tag. So lets go ✌😎 .
.
📚 A BOOK YOU OWN BUT HAVEN'T READ ➡ There is so much but let me feauturing Aku Arkitek Jalanan by Teme Abdullah
.
.
📚A BOOK YOU BOUGHT FOR THE COVER ➡NAMAMU and its white. 😍
.
.
📚A BOOK PUBLISHED THIS YEAR ➡Warcross by Marie Lu
.
.
📚A BOOK FROM AN AUTHOR YOU'VE NEVER READ BEFORE
➡ Truthwitch by Susan Dennard
.
.
📚A BOOK FROM AN AUTHOR YOU LOVE
➡ A Court of Frost & Starlight by SJM
.
.
📚A BOOK AT THE BOTTOM OF YOUR TBR PILE
➡ Sindrom by Tey Marzuki
.
.
📚A BOOK SET SOMEWHERE YOU'VE WANTED TO VISIT
➡ Tokyo as describe in Warcross by Marie Lu 😍 the neon light etc
.
.
Thanks for tagging me and feel free to do this #bareyourbookshelf tag!
.
.
.
Also for #junebookchallenge2k18 by #bookendsmy [11] Your Favourite Film Adaptation.