Syok Ke Raya? Aku cam sedih semacam je.

Salam, 
Aku tgk ramai yang post pasal raye. Shopping raya, kad raya, balik raya, rumah raya, barang mangkuk suma yang ada cop raya pun korang crite. Raya sakan korang ah? Huh? Huh? (amboi nada marah siot). Aku tak marah geram jer. *joking, sumpah tak marah.
Yerlah korang yang overseas syok la pulang raya, naik eroplane sempat lagi korang update status tweet, facebook suma  sebelum korang kasih mati enpon.Pergh, stylo ler tuh. Aku? Masih terperuk kat sini. Sejujurnya ku jeles tengok orang pulang raya. *Sob, sob, sob.
Yerlah korang syok lah dapat beli baju baru, kasut baru kat Servay, Giant Kelombong, Giant Putatan, Ujana Kewangan, kedai runcit depan rumah pun kalo ada baju raya mesti korang kebas kalau boleh kan? Aku manada, aku dok kat umah jer. Orang crita pasal baju raya, aku diam je, taknak bising. Orang tanya warna apa baju raya aku tahun ne, aku senyum je. Sengih-sengih sendiri *tunduk bawah goyang-goyang kaki.
Korang mesti syok buat kuih raya kan? Aku takda, main kuih tunjuk je. Aku tengok banyak orang buat biskut almond london, biskut kacang, cornflakes sendirian berhad punya. Aku??? Oven aku masih berdebu di dalam dapur, paling last aku sentuh dua hari yang lalu itupun nak panggang ayam, dengan debu-debu sekali aku panggang. Korang mesti tak percaya kan? Wujud lagi kah insan desperate macam aku ne? Gelak lah. Aku tak minta dijadikan se~desperate begini. Ayam tuh? Aku main bantai je makan. Yang penting boleh sambung hayat aku.
“Pergh, kin panas jua post kau ne, kampung kau kat Putatan je, dari sini 45 minit je pulang. Tak payah kau nangis2, teriak2 minta puji konon tak dapat pulang raya. Lagi satu, yang baju hijau rimbai-rimbai macam rumpai laut aku tgok bling-bling kat almari tuh sepa punya pulak hah? Siap ada dua tiga pasang beg sekali match ngan kasut tuh sepa pulak yang beli? Hantu? Setahu aku dalam bilik ne, barang kau je  yang bertaburan” Marah siot si other side of me dengan aku bila dia baca entri ne.
“Haish diamlah kau the other side of me, tengok bocor uda rahsia aku, blah lah kau, kau tuh tak wujud, hanya imaginary friend aku je”
Dahlah, hari ne aku nak tido awal, sok pagi aku dan mama tersayang akan ke Giant untuk membeli barang magerin tepung suma mau buat biskut raya. Sehari dah nak raya baru sibuk bakar biskut. Kang aku angkut jak barang besen, tepung uli suma, sanalah orang beraya, sanalah aku bakar biskut. Sudah masak hidang terus. Ndak payah susun dalam Tupperware (Nada kejam yang tak boleh dimaafkan).
Jumpa lagi bila kita akan dijumpakan semula.

Welcome Into Bookish World

  • I need to admit that I found Donatella perspective was way too adventerous compared to Scarlett. 😇 #legendary #stephaniegarber .
.
.
I keep forgetting about whom is whom from Caraval and I feel a little bit lost learning where Dante comes from 😂 Hence I put Caraval on my next list just to recap what actually happen. .
.
.
As the lovey dovey thing I prefer Tella dilemma in choosing love rather than Scar. .
.
.
Q: #teamTella or #teamScar?
  • Akhirnya aku membaca buku ini dipandu emosi diluar kewarasan. 
Rare species yang amat, one of its kind. Never in my life I stumble into this kind of reading. .
.
.
Tak tahu nak nangis atau nak ketawa. 😂
  • All time fave local book. Bits of Heaven by Aishah Madidiy. This is one of a few english novel that I owned, written by a local Malaysian. Hooked me on the very first chapter and the very reason why I decide to write my blog wholly in english. .
.
.
"Akeed's dauntless journey explored every aspect of journalism, philosophy and religion. The book is an interesting read for those who yearn for something with different twist"
.
.
.
I remember that I dont get bored easily on every chapter as it was a very light reading. Some says that Aishah Madidiy could be the next Hlovate (some says laa). 💖
. .
.
Q: Have your read any Aishah Madidiy books yet? What do you think of it? Im kinda sad will I get the copy again as JS already close down. 
For #bookendsmy #merdeka2k18bookchallenge
  • My most anticipated books will/already published on 2018 🎉😎
.
.
.
✔A Court of Frost & Starlight by SJM - following my dearest Rhysand whereabout 😂
✔Legendary by Stephanie Garber - hopefully I could get a glimpse of that mind reading dress on Tella and the mastermind behind the circus (ok I need to read the book back cause my memory begin to fade out) ❌Wildcard by Marie Lu - of course as a gamer in between I must have this book into possesion
❌ A Thousand Perfect Notes by C.G Drews - the debut of the hilarious talented book blogger Paper Fury had comes into pieces? Who did not want to be tame by this dark magic right? .
.
.
I have planned that if I get all these books this year then I can start my book banned scheme successfully, till then I just need to pile up my TBR books a bit high more. .
.
.
What is your most anticipated books this year? .
.
.
Notes : ✔ (got it) | ❌(pending)
  • "Sini kak.." lambainya memanggilku. Aku hanya mampu terdiam kaku. Suasana sangat sunyi ketika itu sehinggakan aku boleh dengar degupan jantungku sendiri. - Syif Tengah Malam
.
.
.
Ajaib sangat aku post benda ni di tgah malam. Tadi bukan main mengigil meskipun dibaca kala pagi. Sorry sgt dgn gambar gaya-gaya kiut tak menunjukkan keseraman langsung. .
.
.
Sumpah seram sbb intimate sangat cerpen-cerpen dalam ni dengan aku, bukan sebab aku kerja kat hospital tapi sebab kawan aku yang kerja di hospital pernah cerita benda yang sama pernah terjadi. Jadi kaitan dia tu mmg sgt berkaitlah. Sebijik sama! .
.
.
Rekomen terhadap pencinta paranormal/benda asing/entiti sebab ada sesuatu tentang penulisan amatur ini yang perlu dijadikan pedoman. .
.
.
4/5🌟
Soalan : Kisah seram bikin ketagih kan? Serupa samyang 😂
  • I've been tagged by @eiyafarihah to do the #bareyourbookshelf tag. So lets go ✌😎 .
.
📚 A BOOK YOU OWN BUT HAVEN'T READ ➡ There is so much but let me feauturing Aku Arkitek Jalanan by Teme Abdullah
.
.
📚A BOOK YOU BOUGHT FOR THE COVER ➡NAMAMU and its white. 😍
.
.
📚A BOOK PUBLISHED THIS YEAR ➡Warcross by Marie Lu
.
.
📚A BOOK FROM AN AUTHOR YOU'VE NEVER READ BEFORE
➡ Truthwitch by Susan Dennard
.
.
📚A BOOK FROM AN AUTHOR YOU LOVE
➡ A Court of Frost & Starlight by SJM
.
.
📚A BOOK AT THE BOTTOM OF YOUR TBR PILE
➡ Sindrom by Tey Marzuki
.
.
📚A BOOK SET SOMEWHERE YOU'VE WANTED TO VISIT
➡ Tokyo as describe in Warcross by Marie Lu 😍 the neon light etc
.
.
Thanks for tagging me and feel free to do this #bareyourbookshelf tag!
.
.
.
Also for #junebookchallenge2k18 by #bookendsmy [11] Your Favourite Film Adaptation.