Miss Englishku Yang Lawa

Salam,
Tetiba teringat pulak masa belajar kat Matriks dulu, Cahya badge KML 2010/2011 tau. XD. Ingat lagi bila first tyme masuk kelas p&p. Hari isnin, petang tuh tutorial kelas english. Cahya pun lupa apa kami panggil kelas english tuh dalam jadual. Hehe. 
First impression, guru yang masuk tuh, wow! memang lawa, cool, terbabom macam ala2 girl SNSD. First introduction pun best juga, laugh laugh and laugh je kerja kami (since that the only feed back we can give). 
Bukan apa dia crita sal dulu2 dia ada student yang jarang masuk kelas, kalo bleh, student dia tuh memang tak nak datang kelas, jadi yng Miss km ne marah lah, yerlah, kedatangan tuh penting tau utk markah PB (penilaian berterusan). Ingat senang ke nak lulus kat matriks? XD. Masa perlu dikorbankan.
Tersebutlah kisah budak tuh kena lecture oleh Miss kami yang manis ini. Kena tanyalah kenapa budak tuh tia mau dtg kelas dia, budak tuh cakap dia takut dgn miss kami, dia mau belajar sendiri-sendiri. Budak tuh pun ya ya jak lah dgn nasihat Miss kami tuh, tapi then awal2 jak rajin datang kelas pastu kembali kepada tabiat lama. Bila budak ne kembali kepada tabiat lama dia, Miss pun bawa jumpa dengan pengarah, apa yang terjadi ingatan Cahya pun blurred sudah. Ngehe.
Guru ne kalo hati dia terguris sikit susah nak dapat keberkatan ilmu tau, biarpun guru tuh garang macam mana, kita kena hormat dia sebab ilmu yang dicurah kan kepada kita. Bila dengar cerita Miss kami ne, memang kami macam kasih salah lah budak tuh lah  kenapa dia tak datang kelas, tapi yang ajaibnya keputusan english dia dapat A pulak. Huhuhu, dasyat2.
Selama dua semester kami bergurukan Miss ne, selama dua semester tuh jugalah kami memahami kenapa budak tuh tak mahu pergi kelas dan nak belajar sendiri-sendiri. Namun disebabkan tindakan yang dia pernah ambil kepada budak2 sebelum kami maka diri ini digagahkan juga ke kelasnya yang selalu cancel di waktu pagi dan akan diganti pada sebelah malam, kalo malam2 biasa takper, ne malam weekend, huhuhu, habis jadual marathon drama korea terganggu.
Mungkin disebabkan kami2 ne yang kepala jajal2 suma, sempat buat perbincangan lagi dengan budak2 kelas lain yang sma Miss dengan kami. Nah, disanalah kuar segala-galanya, memang makan daging manusia lah kami. Bila sedar, menyesal juga diri ini kerana mengumpat Miss tuh. 
Di akhir kelas beliau, kami pun ramai2 minta maaf atas kesalahan kami, tapi nasi dah jadi bubur Bahasa Inggeris Cahya masih dapat C, kalo satu semester takpa, ne dua2 sem. Huhu. Apalah nasib. 
Moralnya disini, hormatilah guru anda. Biarpun badai apa yang melanda. XD

Welcome Into Bookish World

  • 5 🌟 review up on the link 👆
.
.
.
I remember how its stabs my heart several times and kept me with a weird feeling lurking in my stomach.
.
.
.
My advice, please do not read this book on the public area as you'll grin like a mad person before u even realize it AND do not read it on the late night, where everyone had fall asleep, the eerie side of this book may freak u out.
.
.
.
Well done @yangszechoo for the writing 😘❤️
  • 📖3✨ Review 📖
I shall say only three words for this book : short, fastfoward and paranormal.
.
.
. 
The story involving two malay detectives pushed into a tangled world of paranormal serial killer, a vampire like. But what matter the most, it has a connection from their ancestor. .
.
. 
There were still much hole on the plot as there were several unanswered questions at the end of the book. Still, the crucial questions had all been covered, so that not gonna be a problem.
.
.
.
Its also have a plot twist which I did not expect nor do I excited about. Its just so-so.
.
.
.
The ending for me does not satisfied as there are so much 'Why this and that?'.
.
.
.
But yeah still a nice fast foward reading, this first published book for RAM Typewriter gotta glued you till the end with the curiousity bait in every pages.
.
.
.
P/s : Are you a fan of RAM? Have you read this book? Or what was your fave RAM' s book?
P/s : Im not really a fan of RAM, but my mom is. Only she always read the first and the last chapter😂
#ramleeawangmurshid #kasyafain
  • Today Gratitude : To all the follower of this IG account. .
.
.
As an introvert, i found its really hard to interact with other human being because of the shyness been accumulated inside me. I have no other words to decribe how meaningful other was to me. The reader, the follower or even the bypasser of this bookstagram pages, i would like to sincerely thank you for doing so. I pray for your everlasting wellness. May the goodness always in your favor ❤️.
.
.
.
Dont let it stop here. Pass your own gratitude to other. Spread the positivity so there is no way for a blues monday.
  • Fix me in this path ya Allah.
.
.
Kau kena faham, untuk berada di jalan yang kau pilih, untuk mengejar impian, tak semua akan faham bagaimana kau menjalankannya.
.
.
Nasihat aku pada diri sendiri, keep moving on and teruskan berdoa in every step we take. Percaya dengan sebulat tekad, bahawa jalan terbaik bukanlah yg pada akhirnya berjaya, tapi pada proses kau mengenal Majikan Kau yang sebenarnya. Indeed He is Capable of Everything.
  • Izinkan aku membaca untuk seribu tahun lama lagi.
.
.
.
Im out of words but soon im gonna post my book haul in my blog. 😁😁
  • What if, you are a ghostwriter. What it felt to write something for someone as themself and they take the credit? .
.
This is indeed a digging the truth in a very deep way kind of writing. .
.
I manage to visit a bookXcess outlet on Fahreinheit (after accidently mistook their warehouse an outlet 😅😅😅). And i'm both excited and amaze on how low all the books prices was. Due to my tight budget Im very glad to have some new books haul to bring back to KK and living with the most relaxing time of my life - reading.