Cara paling cepat menghilangkan bosan.

Salam,

Aku sejujurnya bosan. Kadang-kadang aku buang tebiat dengan mewujudkan other side of me yang kononnya berbicara dengan the real me. 
“Weh, ko tak penat ke? Edit-edit kat depan komputer, aku tgk ko ne dah kering, muka dah pucat.. Woih kau dengar ke woi?” aku buat de’ je, eleh tunjuk baiklah kunun si other side of me
Tapi selama ini aku megaku hanya dialah yang setia di sampingku. Di mana sahaja aku pergi dia mesti ikut. Hanya dia yang selalu bagi nasihat kat aku. Bila-bila masa dikala hepi ngan sedih. Orang lain mana kesah. Kau kesah? Tak kan, dah agak dah.
Tapi kebanyakan nasihat dia ne berbaur buruk sangka. Mau je aku tinggalkan dia, dan berkawan dengan imaginary friend aku. Tapi hakikatnya, the real me tak boleh dipisahkan dengan the other side of me. Kami SATU. Korang mana faham. Korang tak pernah rase.
Yah, duduk di hadapan komputer berjam-jam membuat kan aku kering, dehydrated, disejat bertalu-talu. Aku  merasa muka aku hampir pucat, bibir aku pun makin kering disejat oleh cahaya dari komputer yang aku dok menghadap ne. Dari pagi, dari pagi aku meng edit. Aku tak tahu kenapa aku mengedit. Adakah aku cemburu tengok blog orang lain lawa?
Mungkin tidak. Aku selalu menjadi insan yang menerima apa adanya. Aku terima blog aku buruk. Apa yang korang nampak lawa selama ni hanyalah imaginasi. 
“Woi dah siap ke ko cakap dalam hati? Kau belum bagitau lagi kenapa kau edit-edit ne” suara si other side of me menyedarkan aku. Minuman yang berada di tangannya diteguk.
“Oih! Kau tak puasa ke?” tak semena-mena mata aku membulat memandangnya. Dahi aku berkerut. Ne kan bulan Ramadhan?
“Aku cuti.” Selamba siot si other side of me menjawab.
Aku edit sebab aku bosan. 
Other side of me beransur hilang dari pandangan.
P/s :Sila jumpa dengan pakar runding mental sekiranya anda mengalami perkara di atas. No jokes, only serious.

Welcome Into Bookish World

  • I need to admit that I found Donatella perspective was way too adventerous compared to Scarlett. 😇 #legendary #stephaniegarber .
.
.
I keep forgetting about whom is whom from Caraval and I feel a little bit lost learning where Dante comes from 😂 Hence I put Caraval on my next list just to recap what actually happen. .
.
.
As the lovey dovey thing I prefer Tella dilemma in choosing love rather than Scar. .
.
.
Q: #teamTella or #teamScar?
  • Akhirnya aku membaca buku ini dipandu emosi diluar kewarasan. 
Rare species yang amat, one of its kind. Never in my life I stumble into this kind of reading. .
.
.
Tak tahu nak nangis atau nak ketawa. 😂
  • All time fave local book. Bits of Heaven by Aishah Madidiy. This is one of a few english novel that I owned, written by a local Malaysian. Hooked me on the very first chapter and the very reason why I decide to write my blog wholly in english. .
.
.
"Akeed's dauntless journey explored every aspect of journalism, philosophy and religion. The book is an interesting read for those who yearn for something with different twist"
.
.
.
I remember that I dont get bored easily on every chapter as it was a very light reading. Some says that Aishah Madidiy could be the next Hlovate (some says laa). 💖
. .
.
Q: Have your read any Aishah Madidiy books yet? What do you think of it? Im kinda sad will I get the copy again as JS already close down. 
For #bookendsmy #merdeka2k18bookchallenge
  • My most anticipated books will/already published on 2018 🎉😎
.
.
.
✔A Court of Frost & Starlight by SJM - following my dearest Rhysand whereabout 😂
✔Legendary by Stephanie Garber - hopefully I could get a glimpse of that mind reading dress on Tella and the mastermind behind the circus (ok I need to read the book back cause my memory begin to fade out) ❌Wildcard by Marie Lu - of course as a gamer in between I must have this book into possesion
❌ A Thousand Perfect Notes by C.G Drews - the debut of the hilarious talented book blogger Paper Fury had comes into pieces? Who did not want to be tame by this dark magic right? .
.
.
I have planned that if I get all these books this year then I can start my book banned scheme successfully, till then I just need to pile up my TBR books a bit high more. .
.
.
What is your most anticipated books this year? .
.
.
Notes : ✔ (got it) | ❌(pending)
  • "Sini kak.." lambainya memanggilku. Aku hanya mampu terdiam kaku. Suasana sangat sunyi ketika itu sehinggakan aku boleh dengar degupan jantungku sendiri. - Syif Tengah Malam
.
.
.
Ajaib sangat aku post benda ni di tgah malam. Tadi bukan main mengigil meskipun dibaca kala pagi. Sorry sgt dgn gambar gaya-gaya kiut tak menunjukkan keseraman langsung. .
.
.
Sumpah seram sbb intimate sangat cerpen-cerpen dalam ni dengan aku, bukan sebab aku kerja kat hospital tapi sebab kawan aku yang kerja di hospital pernah cerita benda yang sama pernah terjadi. Jadi kaitan dia tu mmg sgt berkaitlah. Sebijik sama! .
.
.
Rekomen terhadap pencinta paranormal/benda asing/entiti sebab ada sesuatu tentang penulisan amatur ini yang perlu dijadikan pedoman. .
.
.
4/5🌟
Soalan : Kisah seram bikin ketagih kan? Serupa samyang 😂
  • I've been tagged by @eiyafarihah to do the #bareyourbookshelf tag. So lets go ✌😎 .
.
📚 A BOOK YOU OWN BUT HAVEN'T READ ➡ There is so much but let me feauturing Aku Arkitek Jalanan by Teme Abdullah
.
.
📚A BOOK YOU BOUGHT FOR THE COVER ➡NAMAMU and its white. 😍
.
.
📚A BOOK PUBLISHED THIS YEAR ➡Warcross by Marie Lu
.
.
📚A BOOK FROM AN AUTHOR YOU'VE NEVER READ BEFORE
➡ Truthwitch by Susan Dennard
.
.
📚A BOOK FROM AN AUTHOR YOU LOVE
➡ A Court of Frost & Starlight by SJM
.
.
📚A BOOK AT THE BOTTOM OF YOUR TBR PILE
➡ Sindrom by Tey Marzuki
.
.
📚A BOOK SET SOMEWHERE YOU'VE WANTED TO VISIT
➡ Tokyo as describe in Warcross by Marie Lu 😍 the neon light etc
.
.
Thanks for tagging me and feel free to do this #bareyourbookshelf tag!
.
.
.
Also for #junebookchallenge2k18 by #bookendsmy [11] Your Favourite Film Adaptation.