Game TO | All the hard work ~ finally pay

Salam,

Wee. Semenjak Cahya berpindah dari server Sky Around Water, pergi Star Sapphire, memang sunyi juga lah sebab tak byk org Malaysia. Org Malaysia byk kat server SW(sky around water). Tapi nak wat cemana, sebab wang di spend di section server yg Cahya main skrg. Tapi takpa, sebab Cahya kekadang bosan juga kat SW jadi cubalah di SS(star sapphire). SS ne server baru jadi tak ramai org, dan taklah sendat cam kat SW. Hehhe, korang faham ke tak ne? Sbnrnya Cahya crita pasal game Talisman Online ne. Yerlah kat TO, jarang jumpa ngan orang Malaysia, jadi kalo nak cerita excited tuh dgn dorang lain plak drng rasa nanti. Hehe. Kalo Cahya cerita kat blog, umum kan, dan tak sensitif kepada mana2 pihak. upss. ne bukan nak buat bantahan ke apa yerk.

Salah satu sbb Cahya minat psl guild2 ne sbb terpengaruh ngan criter anime Fairy Tail. Syok habis!
Baiklah, berbalik kepada tajuk blog. Hari ne Cahya nak cerita serba serbi tentang Guild yang Cahya join sekarang ne. Nama guild Cahya adalah Serenity~ketenangan dalam bahasa melayunya. Owner dia ne McShark, ngan Presbyter dia Celestia. Kalau korang nak tahu, mereka ne suami isteri dalam real live. hehe. Malah dorang ne ada anak juga yg sedang membesar. Mesti tak cayekan ada juga suami isteri yg main game sama2 kan? Tapi dorang memang baik, sebab dorang selalu tlng ahli2 dorang dalam memusnahkan boss, atau apa2 sahajalah yang member dorang perlukan. Just ask, betul!, kalo malu bertanya sesat jalan kan.  

Guild Serenity ne mc newbie lagi. Baru level 2. New Generation (guild melayu kat SW) dah level 4. Kalau nak tahu ttg NG, cahya ada mention dalam post ne
Then semalam, kami beramai-ramai buat Guild Quest, kalau kami buat quest ne, contribution points kami kepada guild akan bertambah lantas akan menolong utk meng up level lagikan guild ne. Yeah!. Berulang-ulang kami buat diketuai oleh McShark lah sebab character dia ne berfungsi sbgai tank. Salah satu benda yang seronok kalo buat quest ada tank ne (dalam quest yg low level lah), tak payah bazir tenaga, sebab suma dia yang matikan, kita tak payah buat apa-apa pun, goyang kaki pun bleh. Tapi! Kalo buat begitu rasanya cam tak bertanggungjwb plak jadi adalh tolong sikit2, biarpun sbnrnya tak payah tolong pun takpe. Hehehe.

hah, sebenarnya apa yg Cahya nak bgtau ne. begini.

Sila klik gambar utk tumbesaran mendadak yer.

Character Cahya dah naik pangkat! Nampak tak gambar tuh, kat bawah chracter Cahya? <Serenity[Officer]>. Daripada Healer-member prgi Healer-Officer. Yay! Finally!, Cahya tak mohon pun pangkat tuh, tapi sbab bos Serenity nampak hardworking Cahya ne (muehehe, pdhal byk terlibat dgn byk guild quest, hardwork la bha tu kan? hehe) makanya dia pun kc naiklah pangkat Cahya. Officer ne kerja dia sebagai krew pendaftaran lah konon. Jadi sesiapa yang nak join guild Serenity bolehlah pm Cahya kat section Treasures>server Star Sapphire. itupun kalo korang berminat dan dah download kat Talisman Online. hehehe. jgn risau free to play bha TO ne. 

Hak2. Bangga sekejap. Skejap jer, jgn lah marah, kalo dah naik pangkat, amanah pun berganda kan? Saja jak nak crita kat sini, nk crita ngan orang Malaysia, sebab kalo nak sampaikan perasaan gembira kat dalam game nanti dorang salah faham plak dek pelat english Cahya yang masih parak ne. Hua3. 

P/S : happy ending? lom lagi, 10 days challenge lom habis nak hepi ending cemana. haha, malam ne bru wat kot, InsyaAllah kalo tak mati karen. :p

Welcome Into Bookish World

  • I need to admit that I found Donatella perspective was way too adventerous compared to Scarlett. 😇 #legendary #stephaniegarber .
.
.
I keep forgetting about whom is whom from Caraval and I feel a little bit lost learning where Dante comes from 😂 Hence I put Caraval on my next list just to recap what actually happen. .
.
.
As the lovey dovey thing I prefer Tella dilemma in choosing love rather than Scar. .
.
.
Q: #teamTella or #teamScar?
  • Akhirnya aku membaca buku ini dipandu emosi diluar kewarasan. 
Rare species yang amat, one of its kind. Never in my life I stumble into this kind of reading. .
.
.
Tak tahu nak nangis atau nak ketawa. 😂
  • All time fave local book. Bits of Heaven by Aishah Madidiy. This is one of a few english novel that I owned, written by a local Malaysian. Hooked me on the very first chapter and the very reason why I decide to write my blog wholly in english. .
.
.
"Akeed's dauntless journey explored every aspect of journalism, philosophy and religion. The book is an interesting read for those who yearn for something with different twist"
.
.
.
I remember that I dont get bored easily on every chapter as it was a very light reading. Some says that Aishah Madidiy could be the next Hlovate (some says laa). 💖
. .
.
Q: Have your read any Aishah Madidiy books yet? What do you think of it? Im kinda sad will I get the copy again as JS already close down. 
For #bookendsmy #merdeka2k18bookchallenge
  • My most anticipated books will/already published on 2018 🎉😎
.
.
.
✔A Court of Frost & Starlight by SJM - following my dearest Rhysand whereabout 😂
✔Legendary by Stephanie Garber - hopefully I could get a glimpse of that mind reading dress on Tella and the mastermind behind the circus (ok I need to read the book back cause my memory begin to fade out) ❌Wildcard by Marie Lu - of course as a gamer in between I must have this book into possesion
❌ A Thousand Perfect Notes by C.G Drews - the debut of the hilarious talented book blogger Paper Fury had comes into pieces? Who did not want to be tame by this dark magic right? .
.
.
I have planned that if I get all these books this year then I can start my book banned scheme successfully, till then I just need to pile up my TBR books a bit high more. .
.
.
What is your most anticipated books this year? .
.
.
Notes : ✔ (got it) | ❌(pending)
  • "Sini kak.." lambainya memanggilku. Aku hanya mampu terdiam kaku. Suasana sangat sunyi ketika itu sehinggakan aku boleh dengar degupan jantungku sendiri. - Syif Tengah Malam
.
.
.
Ajaib sangat aku post benda ni di tgah malam. Tadi bukan main mengigil meskipun dibaca kala pagi. Sorry sgt dgn gambar gaya-gaya kiut tak menunjukkan keseraman langsung. .
.
.
Sumpah seram sbb intimate sangat cerpen-cerpen dalam ni dengan aku, bukan sebab aku kerja kat hospital tapi sebab kawan aku yang kerja di hospital pernah cerita benda yang sama pernah terjadi. Jadi kaitan dia tu mmg sgt berkaitlah. Sebijik sama! .
.
.
Rekomen terhadap pencinta paranormal/benda asing/entiti sebab ada sesuatu tentang penulisan amatur ini yang perlu dijadikan pedoman. .
.
.
4/5🌟
Soalan : Kisah seram bikin ketagih kan? Serupa samyang 😂
  • I've been tagged by @eiyafarihah to do the #bareyourbookshelf tag. So lets go ✌😎 .
.
📚 A BOOK YOU OWN BUT HAVEN'T READ ➡ There is so much but let me feauturing Aku Arkitek Jalanan by Teme Abdullah
.
.
📚A BOOK YOU BOUGHT FOR THE COVER ➡NAMAMU and its white. 😍
.
.
📚A BOOK PUBLISHED THIS YEAR ➡Warcross by Marie Lu
.
.
📚A BOOK FROM AN AUTHOR YOU'VE NEVER READ BEFORE
➡ Truthwitch by Susan Dennard
.
.
📚A BOOK FROM AN AUTHOR YOU LOVE
➡ A Court of Frost & Starlight by SJM
.
.
📚A BOOK AT THE BOTTOM OF YOUR TBR PILE
➡ Sindrom by Tey Marzuki
.
.
📚A BOOK SET SOMEWHERE YOU'VE WANTED TO VISIT
➡ Tokyo as describe in Warcross by Marie Lu 😍 the neon light etc
.
.
Thanks for tagging me and feel free to do this #bareyourbookshelf tag!
.
.
.
Also for #junebookchallenge2k18 by #bookendsmy [11] Your Favourite Film Adaptation.