Day 6 | 10 Items you can’t live without {extra items attached}

Salam, wewiit.

Makasih kepada Keisya Hisya, sebab dah jadi follower ke 100 Cahya, Yay!!! Alhamdulillah bersyukur sebab ada juga yg nak follow blog Cahya ne. (padahal kena paksa, haahahah). Ndak bha, Cahya tak paksa, korang follow ngan ikhlas kan? Hehehehe. 
Hadiah utk Keisya Hisya, Taklah hadiah sangat. Heheh, but if u insist, ne je yg Cahya dapat bg.
# wat entry pasal Keisya, kamsahamida Keisya! backlink sekali. ๐Ÿ™‚
# Suka header dia, kawaiii!!

maaf ye kak, ambil tanpa kebenaran. heheh.

# Jenguk2 blog dia, and follow sekali. <3. ๐Ÿ™‚
# Keisya ne fanatik sama K~Drama ne. Jadi sepa yg fanatik sama leh jenguk roger2 ngan dia.
(tak sedar diri sndiri pun fanatik, hahah)
# Kalau korang nak tgk Blog dia leh gi [SINI]
Akhir kata, Makasih Keisya Hisya, flying kiss for u. <3
__________________________________________________________________

mak aih back to headline, susah ne geng. Hua3. 10 items yg susah nak Cahya tinggalkan utk meneruskan kehidupan. Ermm, cam pelik je ayat, yang ne kot : 10 benda yg Cahya tak boleh hidup tanpanya, yup baru betul. Kalo difikir-fikirkan sebenarnya takda benda yg Cahya tak bleh hidup tanpanya, tapi Cahya pilih benda yg mewarnai hidup seharian – harian hidup Cahya la ye. Hehe. 

10 Things you can’t live without.
# Hurm, laptop Cahya. (takda komputer, hua3)
Huahua, kalo teda cemana nak men game, cemana nak berfaceook. Pergh.. 
# broadband, hahah, ne mesti.
Huahua, kalo teda cemana nak men game, cemana nak berfaceook. Hak3, ulang ayat.
# Calculator, ngehe, uih penting ne utk math doe. Cahya paling syg kalkulator ne. yg fx-570es.
# Komplikasi DVD2 Harry Potter1~7prt1 Cahya, waih syg bgt sama benda ne. Pasne nak cari 7part2
14 julai dia kuar kat pawagam kan? Haha, Cahya pergi hari kdualah, bajet ndak ramai urang. huhu
# Handphone, yup penting utk sms, call boypren. hak3. tp tu bukan perkara utamalah. hehe
# Buku, apa2 buku jer lah, yg penting leh baca. haha.
# Magazine ~ GempakStarz. Dulu melanggan, namun berhenti, kemudian skrg nak mula langgan balik, 
baru Cahya sedar, takleh hidup tanpanya. Hahah, sumber inspirasikan.

The Fairy Godbrother, leh baca dlm GempakStarz, comel ngan lucu crite2 dia. haha.
# My sketchbook. Hahahahaha, Cahya? ada sketchbook. (=.=)takleh ke?
# Contact lens, miahahah, Cahya tak tahu kenapa dia masuk dalam list.
# Solution contact lens, penting jua ne. Nanti merah mata pakai contact lens.
with that, i trimas. bye2 then.

Welcome Into Bookish World

  • Fix me in this path ya Allah.
.
.
Kau kena faham, untuk berada di jalan yang kau pilih, untuk mengejar impian, tak semua akan faham bagaimana kau menjalankannya.
.
.
Nasihat aku pada diri sendiri, keep moving on and teruskan berdoa in every step we take. Percaya dengan sebulat tekad, bahawa jalan terbaik bukanlah yg pada akhirnya berjaya, tapi pada proses kau mengenal Majikan Kau yang sebenarnya. Indeed He is Capable of Everything.
  • Izinkan aku membaca untuk seribu tahun lama lagi.
.
.
.
Im out of words but soon im gonna post my book haul in my blog. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜
  • What if, you are a ghostwriter. What it felt to write something for someone as themself and they take the credit? .
.
This is indeed a digging the truth in a very deep way kind of writing. .
.
I manage to visit a bookXcess outlet on Fahreinheit (after accidently mistook their warehouse an outlet ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…). And i'm both excited and amaze on how low all the books prices was. Due to my tight budget Im very glad to have some new books haul to bring back to KK and living with the most relaxing time of my life - reading.
  • Once I've been told about how reading can makes us learn new things, so that we can learn more words, so then we can express what we feel in the form of writing. .
.
.
Reading and writing both have been my theraphy, I thought that it can save me from the pressure and exhausting feeling from what I do everyday.
.
.
.
It do sometimes. .
.
#bookblogger
  • I need to admit that I found Donatella perspective was way too adventerous compared to Scarlett. ๐Ÿ˜‡ #legendary #stephaniegarber .
.
.
I keep forgetting about whom is whom from Caraval and I feel a little bit lost learning where Dante comes from ๐Ÿ˜‚ Hence I put Caraval on my next list just to recap what actually happen. .
.
.
As the lovey dovey thing I prefer Tella dilemma in choosing love rather than Scar. .
.
.
Q: #teamTella or #teamScar?
  • Akhirnya aku membaca buku ini dipandu emosi diluar kewarasan. 
Rare species yang amat, one of its kind. Never in my life I stumble into this kind of reading. .
.
.
Tak tahu nak nangis atau nak ketawa. ๐Ÿ˜‚