Day 4 : 10 things you want to say to one person

Salam, loorrh, susah eh. Bleh skip ka? (sorry takleh, ne cabaran, hang kene jua jawab). Maaflah bermonolog sendiri. ngak apa2 kan? Setelah difikir-fikirkan Cahya nak cakap 10 benda ne dengan orang yg pandai melukis kartun. Sebenarnya Cahya ne pemalu, jadi nak cakap pun tak sampai hati, ibarat kering kerongkong tak dapat nak mengeluarkan suara, adeke begitu? haha. Peace.
Iklan lu, aku suka tgk artwork muhoho-seijin ne. aku mau jadi pelukis jugak, :'(

10 things i want to say to one person which the person is org yang pandai melukis.
# Weih, bleh ajar sy melukis tak?
# Macam mana nak warnakan benda ne? Tak reti lah.
# Kalau mau scan gambar cemana erk? 
# Kamu minat melukis memang sejak azali lagi ke?
# Apa inspirasi korang utk melukis?
# Korang melukis anime/kartun ne mesti fanatik sama anime ne kan?
# By any chance, korang suka tgk Harry Potter ker? 
# Korang pernah buat Challenge 10 things about yourself tak? Saya tgh wat. ;p
# Kamu guna peranti adobe photoshop ke? Kamu beli ke kamu download free? hee, jgn marah
# Leh kamu lukis muka saya? Tapi saya nak korang wat mural di wall bilik sy bleh? hehehe

With that, i trimas. ๐Ÿ™‚

Welcome Into Bookish World

  • Fix me in this path ya Allah.
.
.
Kau kena faham, untuk berada di jalan yang kau pilih, untuk mengejar impian, tak semua akan faham bagaimana kau menjalankannya.
.
.
Nasihat aku pada diri sendiri, keep moving on and teruskan berdoa in every step we take. Percaya dengan sebulat tekad, bahawa jalan terbaik bukanlah yg pada akhirnya berjaya, tapi pada proses kau mengenal Majikan Kau yang sebenarnya. Indeed He is Capable of Everything.
  • Izinkan aku membaca untuk seribu tahun lama lagi.
.
.
.
Im out of words but soon im gonna post my book haul in my blog. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜
  • What if, you are a ghostwriter. What it felt to write something for someone as themself and they take the credit? .
.
This is indeed a digging the truth in a very deep way kind of writing. .
.
I manage to visit a bookXcess outlet on Fahreinheit (after accidently mistook their warehouse an outlet ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…). And i'm both excited and amaze on how low all the books prices was. Due to my tight budget Im very glad to have some new books haul to bring back to KK and living with the most relaxing time of my life - reading.
  • Once I've been told about how reading can makes us learn new things, so that we can learn more words, so then we can express what we feel in the form of writing. .
.
.
Reading and writing both have been my theraphy, I thought that it can save me from the pressure and exhausting feeling from what I do everyday.
.
.
.
It do sometimes. .
.
#bookblogger
  • I need to admit that I found Donatella perspective was way too adventerous compared to Scarlett. ๐Ÿ˜‡ #legendary #stephaniegarber .
.
.
I keep forgetting about whom is whom from Caraval and I feel a little bit lost learning where Dante comes from ๐Ÿ˜‚ Hence I put Caraval on my next list just to recap what actually happen. .
.
.
As the lovey dovey thing I prefer Tella dilemma in choosing love rather than Scar. .
.
.
Q: #teamTella or #teamScar?
  • Akhirnya aku membaca buku ini dipandu emosi diluar kewarasan. 
Rare species yang amat, one of its kind. Never in my life I stumble into this kind of reading. .
.
.
Tak tahu nak nangis atau nak ketawa. ๐Ÿ˜‚