Game | Talisman Online – intro

Salam, akhir-akhir ne Cahya sibuk lah sangat (kononlah) meng uplevel kan character dalam TO. Hehe. Dalam post kali ne nak bgtau cemana sebenarnya Cahya jumpa dan falling in love dalam TO ne.
Kira-kira beberapa tahun yg lalu, kalo korang nak tahu, boy Cahya sorang yang sangat suka men game. Game yg dia suka main World of Warcraft. Kalo gamers2 yg suka ngan WoW atau DOTA tahulah apa benda tuh. Kekadang boy Cahya ne sampai tak terlayan Cahya gara-gara men game ne lah. Tapi sekarang tak lagi tak layan lah, dia tak berani dah tidak menumpukan perhatian pada Cahya, sebab Cahya ne susah dipujuk. Hehehehe. 

Then, bila tgk boy Cahya main, memang best lah tgk seni visual dia, leh chatting, ada emotions dan byk features, Cahya pun buatlah keputusan nak main juga. Tapi yg boy Cahya ne maen game yg bayar punya, jd Cahya tak nak lah guna duit dulu, bg Cahya dulu buang duit dalam game, near to useless. Tapi sekarang tak lagi fikir begitu, asalkan duit tu duit kita, kita dapat secara halal (means dr titik peluh kita sendiri apa salahnya guna kan). Org kalo dah minat, spend duit ibarat tutup sebelah mata je. Makanya Cahya pun search lah dlam C.net Download, free online games. Then jumpalah TO.
Cahya masih ingat lagi, kali pertama reaksi Cahya pada game ne. Muka beriya-iya, berlumba-lumba nak level up (masa tuh awal form 4). Mak Cahya masuk bilik nampak Cahya men game, Cahya pun kata kat dia, “mak, syok betul main game ne mak, mama mau try?”, siap pelawa mak Cahya lagi, haha tapi ditolak bulat-bulat. Kui2. Pengalaman first maen game ne memang tak dapat lupa, senyuman lebar macam mau terkoyak sudah mulut.
Tapi manusia berubah kan, sumanya neofilia, berabis pada permulaan masa, last2 boring juga. Then Cahya berhenti sampailah tyme SPM tuh baru maen balik. Maen smpai subuh dah tak perasan dah, walhal, paginya tuh ada kertas periksa, tyme tuh jiwa tak nak belajar, jd nak wat camner. Lupa plak paper SPM apa pg tuh, alhamdulillah lah keputusan baik2 jer, kalo tak main game lagi cemerlang kot. Tapi nak wat apa benda dah lepas. 
Res 8-bit, jd tak berapa trang lah. hehe
Dulu tyme first2 main kat server Sky Around Water, di section Genesis, sebagai fairy. Jumpa dgn Guild NewMillennium yng diterajui oleh anak jati Malaysia. Ramai org Malaysia, jd syoklah, semangat nak maen game tuh berkobar-kobar since main dgn rakan yg sebangsa ngan kita. Rasa seronoknya sgt2 best lah tyme tuh. Ramai kenalan dari pelusuk Malaysia bekerja sama untuk memajukan Guild NM. Sama-sama sambut puasa, sama-sama beraya. haha. Tapi sekarang Cahya dah berpindah ke server baru, nak ubah selera lah katakan. Dan setahu Cahya ketua NM dah tukar ke guild baru iaitu New Generation masih lg di server Sky Around Water. Sebab NM kena hack. :(. 
Jadi sesiapa yg terasa nak main tuh leh lah usaha download kat TalismanOnline, wat akaun pas habis downlod, install trus tuh pg section Treasurers kalo nak jumpa Cahya key. =p.  
P/S :  Pegi page Talisman Online kat barisan page Cahya, utk tahu lebih lanjut key. 🙂

Welcome Into Bookish World

  • 5 🌟 review up on the link 👆
.
.
.
I remember how its stabs my heart several times and kept me with a weird feeling lurking in my stomach.
.
.
.
My advice, please do not read this book on the public area as you'll grin like a mad person before u even realize it AND do not read it on the late night, where everyone had fall asleep, the eerie side of this book may freak u out.
.
.
.
Well done @yangszechoo for the writing 😘❤️
  • 📖3✨ Review 📖
I shall say only three words for this book : short, fastfoward and paranormal.
.
.
. 
The story involving two malay detectives pushed into a tangled world of paranormal serial killer, a vampire like. But what matter the most, it has a connection from their ancestor. .
.
. 
There were still much hole on the plot as there were several unanswered questions at the end of the book. Still, the crucial questions had all been covered, so that not gonna be a problem.
.
.
.
Its also have a plot twist which I did not expect nor do I excited about. Its just so-so.
.
.
.
The ending for me does not satisfied as there are so much 'Why this and that?'.
.
.
.
But yeah still a nice fast foward reading, this first published book for RAM Typewriter gotta glued you till the end with the curiousity bait in every pages.
.
.
.
P/s : Are you a fan of RAM? Have you read this book? Or what was your fave RAM' s book?
P/s : Im not really a fan of RAM, but my mom is. Only she always read the first and the last chapter😂
#ramleeawangmurshid #kasyafain
  • Today Gratitude : To all the follower of this IG account. .
.
.
As an introvert, i found its really hard to interact with other human being because of the shyness been accumulated inside me. I have no other words to decribe how meaningful other was to me. The reader, the follower or even the bypasser of this bookstagram pages, i would like to sincerely thank you for doing so. I pray for your everlasting wellness. May the goodness always in your favor ❤️.
.
.
.
Dont let it stop here. Pass your own gratitude to other. Spread the positivity so there is no way for a blues monday.
  • Fix me in this path ya Allah.
.
.
Kau kena faham, untuk berada di jalan yang kau pilih, untuk mengejar impian, tak semua akan faham bagaimana kau menjalankannya.
.
.
Nasihat aku pada diri sendiri, keep moving on and teruskan berdoa in every step we take. Percaya dengan sebulat tekad, bahawa jalan terbaik bukanlah yg pada akhirnya berjaya, tapi pada proses kau mengenal Majikan Kau yang sebenarnya. Indeed He is Capable of Everything.
  • Izinkan aku membaca untuk seribu tahun lama lagi.
.
.
.
Im out of words but soon im gonna post my book haul in my blog. 😁😁
  • What if, you are a ghostwriter. What it felt to write something for someone as themself and they take the credit? .
.
This is indeed a digging the truth in a very deep way kind of writing. .
.
I manage to visit a bookXcess outlet on Fahreinheit (after accidently mistook their warehouse an outlet 😅😅😅). And i'm both excited and amaze on how low all the books prices was. Due to my tight budget Im very glad to have some new books haul to bring back to KK and living with the most relaxing time of my life - reading.