Perfume | Senjata hebat untuk membunuh.

Salam,

Why yer girls and perfume amat berhubung kait. Cuba korang tgk iklan2 kat tb banyak yg iklan perfume kebanyakannya diperagakan oleh perempuan. Mgkin sebab badan perempuan cepat busuk kot (ada keberengkalian, kui2). Maybe, (mood malas mau google amik bukti). Entri kali ne mau crita pasal perfume. Smpai bapa ku snggup beli perfume Ferrari yang mahal tuh, tapi kalo di Labuan murah sikit lah, ari tuh drng datang tyme amik aku abis matrik (mcm tidak percaya kan gue ne lepasan matrik). ๐Ÿ˜›

Koleksi minyak wangi yang bertaburan di kamar gue. ๐Ÿ™‚
Tapi secara personal kan, aku pun sokong golongan wanita memakai minyak wangi bg menyembunyikan bau badan, tak elok lah kalo berlegar-legar bau badan ada tak senang hidup ooh. Deodoran pun penting. Jangan pakai minyak wangi kat bawah bahu tau! Minyak wangi tak sama kegunaannya ngan deadoran. Deadoran is deadoran, perfume is perfume. 
Aku ada terbaca kat sebuah majalah dulu2 aku pun tak ingat apa nama majalah tuh tp still aku praktiskan sampai lah skrg, kalo nak minyak wangi melekat kat badan kita merebak di seluruh badan kenalah tahu mana tempat nak sapu. Ada tiga bahagian penting sebenarnya, tak payah lah korang susah2 tumpahkan minyak kat seluruh badan. Hanya part2 ne jer kena pentingkan:
1. Pergelangan tangan
2. Leher
3. Bawah lutut (bukan bawah ketiak erk, itu deadoran)

Korang pernah tgk tak Crita Perfume The Story of a Murderer? Seyes, 30 minit pertama tgk trus tak tahan dah, menakutkan gpun kawan aku(yg dah tgk) dah membebel “Tak payah lah korang tgk tuh, buring!!!”. So, lgkah drastik telah diambil akhirnya kami tgk Barbie A Fashion Fairytale. Hak2. Sengal.

Tapikan hebat juga kalo perfume ne jadi senjata untuk membunuh, macam crita anime yang aku pernah tgk dulu tyme tgah malam, sbb aku tgk mamai2 lah aku lupa plak apa tajuk dia, sapa tau anime tuh tlng bgtau yerk. Perfume ne byk kegunaan, terapi pun bleh gak, tapi kalo membunuh? Dunia realiti tak pernah dgar plak orng mati sbb perfume, org mati dijadikan perfume pernah lah. Huhu. 
Sms 10 sen : Korang dah masak ke utk dinner? Ker makan kat luar?(sila abaikan, mood lapar ne. :p)

Welcome Into Bookish World

  • I need to admit that I found Donatella perspective was way too adventerous compared to Scarlett. ๐Ÿ˜‡ #legendary #stephaniegarber .
.
.
I keep forgetting about whom is whom from Caraval and I feel a little bit lost learning where Dante comes from ๐Ÿ˜‚ Hence I put Caraval on my next list just to recap what actually happen. .
.
.
As the lovey dovey thing I prefer Tella dilemma in choosing love rather than Scar. .
.
.
Q: #teamTella or #teamScar?
  • Akhirnya aku membaca buku ini dipandu emosi diluar kewarasan. 
Rare species yang amat, one of its kind. Never in my life I stumble into this kind of reading. .
.
.
Tak tahu nak nangis atau nak ketawa. ๐Ÿ˜‚
  • All time fave local book. Bits of Heaven by Aishah Madidiy. This is one of a few english novel that I owned, written by a local Malaysian. Hooked me on the very first chapter and the very reason why I decide to write my blog wholly in english. .
.
.
"Akeed's dauntless journey explored every aspect of journalism, philosophy and religion. The book is an interesting read for those who yearn for something with different twist"
.
.
.
I remember that I dont get bored easily on every chapter as it was a very light reading. Some says that Aishah Madidiy could be the next Hlovate (some says laa). ๐Ÿ’–
. .
.
Q: Have your read any Aishah Madidiy books yet? What do you think of it? Im kinda sad will I get the copy again as JS already close down. 
For #bookendsmy #merdeka2k18bookchallenge
  • My most anticipated books will/already published on 2018 ๐ŸŽ‰๐Ÿ˜Ž
.
.
.
โœ”A Court of Frost & Starlight by SJM - following my dearest Rhysand whereabout ๐Ÿ˜‚
โœ”Legendary by Stephanie Garber - hopefully I could get a glimpse of that mind reading dress on Tella and the mastermind behind the circus (ok I need to read the book back cause my memory begin to fade out) โŒWildcard by Marie Lu - of course as a gamer in between I must have this book into possesion
โŒ A Thousand Perfect Notes by C.G Drews - the debut of the hilarious talented book blogger Paper Fury had comes into pieces? Who did not want to be tame by this dark magic right? .
.
.
I have planned that if I get all these books this year then I can start my book banned scheme successfully, till then I just need to pile up my TBR books a bit high more. .
.
.
What is your most anticipated books this year? .
.
.
Notes : โœ” (got it) | โŒ(pending)
  • "Sini kak.." lambainya memanggilku. Aku hanya mampu terdiam kaku. Suasana sangat sunyi ketika itu sehinggakan aku boleh dengar degupan jantungku sendiri. - Syif Tengah Malam
.
.
.
Ajaib sangat aku post benda ni di tgah malam. Tadi bukan main mengigil meskipun dibaca kala pagi. Sorry sgt dgn gambar gaya-gaya kiut tak menunjukkan keseraman langsung. .
.
.
Sumpah seram sbb intimate sangat cerpen-cerpen dalam ni dengan aku, bukan sebab aku kerja kat hospital tapi sebab kawan aku yang kerja di hospital pernah cerita benda yang sama pernah terjadi. Jadi kaitan dia tu mmg sgt berkaitlah. Sebijik sama! .
.
.
Rekomen terhadap pencinta paranormal/benda asing/entiti sebab ada sesuatu tentang penulisan amatur ini yang perlu dijadikan pedoman. .
.
.
4/5๐ŸŒŸ
Soalan : Kisah seram bikin ketagih kan? Serupa samyang ๐Ÿ˜‚
  • I've been tagged by @eiyafarihah to do the #bareyourbookshelf tag. So lets go โœŒ๐Ÿ˜Ž .
.
๐Ÿ“š A BOOK YOU OWN BUT HAVEN'T READ โžก There is so much but let me feauturing Aku Arkitek Jalanan by Teme Abdullah
.
.
๐Ÿ“šA BOOK YOU BOUGHT FOR THE COVER โžกNAMAMU and its white. ๐Ÿ˜
.
.
๐Ÿ“šA BOOK PUBLISHED THIS YEAR โžกWarcross by Marie Lu
.
.
๐Ÿ“šA BOOK FROM AN AUTHOR YOU'VE NEVER READ BEFORE
โžก Truthwitch by Susan Dennard
.
.
๐Ÿ“šA BOOK FROM AN AUTHOR YOU LOVE
โžก A Court of Frost & Starlight by SJM
.
.
๐Ÿ“šA BOOK AT THE BOTTOM OF YOUR TBR PILE
โžก Sindrom by Tey Marzuki
.
.
๐Ÿ“šA BOOK SET SOMEWHERE YOU'VE WANTED TO VISIT
โžก Tokyo as describe in Warcross by Marie Lu ๐Ÿ˜ the neon light etc
.
.
Thanks for tagging me and feel free to do this #bareyourbookshelf tag!
.
.
.
Also for #junebookchallenge2k18 by #bookendsmy [11] Your Favourite Film Adaptation.