Movie Review | Priest

Salam, wat pertama kali dlam tahun 2011, aku g tonton muvie. Hahaks. Aku pun tak ingat bila kai terakhir aku tonton. Tapi kemarin ada free tyme jd aku tonton lah ngan bapa aku. Crita Priest. Yay. Ini dia rebiu setelah 2 jam ++ aku duduk di lembah panggung.

Kalau nak sinopsis tekan gambar.
Venue : Cinema Hall 5 1B GSC 
Movie yg dtonton : Priest (3D)
Penduduk Hall : Sikit jer, kanak2 yg ramai. Aku ingatkan PG13, upa2nya umum. (mcm ada nada kecewa, hak2)
Makanan : Pop corn kotak kecik (aku dah suruh bapa aku beli yg besar punya, tapi dia terbeli yg kecil, alamatnya tak panjanglah hayat pop corn tuh, sblum mula mubie dah habis. Pergh) dgn sebotol air mineral sbgai langkah2 utk mengurangkan gula dlm badan. 

First expression “Laaa, U upanya, apesal kat dpan kaunter dia tulis PG13? Waaah, Kung Fu Panda 2 men 26 Mei ne!!” Nada membisik : Ba, mau tgk Kung Fu Panda 2 ah. Bapa aku megangguk, hak2. Okey tak lucu.. Hee..

Overall Review 

Aku ne bukanlah juga peminat mubie kan, tapi crita ne lebih banyak kepada aksi2 dan memang best sebab dia disulami dengan adegan2 suspen, bergegar jantung ooh tgk. Nilai2 murni, hurm… Mungkin penipuan yang disengajakan hanya membawa malang kot. Sbb aku terlebih tumpukan kepada adegan suspen dia. 25% dari cerita ne adalah masa untuk aku menutup mata sebab takut aku terkejut lantas terteriak, bikin malu ooh kalo teriak2, trus kena cop ang kat barisan mana, huruf apa. Kui2. 

Rating untuk muvie ne, aku bagi 3.8/5.00 lah. (sila jgn marah, aku baru nak berlatih jd pengkritik hebat, hihi)

Welcome Into Bookish World

  • Fix me in this path ya Allah.
.
.
Kau kena faham, untuk berada di jalan yang kau pilih, untuk mengejar impian, tak semua akan faham bagaimana kau menjalankannya.
.
.
Nasihat aku pada diri sendiri, keep moving on and teruskan berdoa in every step we take. Percaya dengan sebulat tekad, bahawa jalan terbaik bukanlah yg pada akhirnya berjaya, tapi pada proses kau mengenal Majikan Kau yang sebenarnya. Indeed He is Capable of Everything.
  • Izinkan aku membaca untuk seribu tahun lama lagi.
.
.
.
Im out of words but soon im gonna post my book haul in my blog. 😁😁
  • What if, you are a ghostwriter. What it felt to write something for someone as themself and they take the credit? .
.
This is indeed a digging the truth in a very deep way kind of writing. .
.
I manage to visit a bookXcess outlet on Fahreinheit (after accidently mistook their warehouse an outlet 😅😅😅). And i'm both excited and amaze on how low all the books prices was. Due to my tight budget Im very glad to have some new books haul to bring back to KK and living with the most relaxing time of my life - reading.
  • Once I've been told about how reading can makes us learn new things, so that we can learn more words, so then we can express what we feel in the form of writing. .
.
.
Reading and writing both have been my theraphy, I thought that it can save me from the pressure and exhausting feeling from what I do everyday.
.
.
.
It do sometimes. .
.
#bookblogger
  • I need to admit that I found Donatella perspective was way too adventerous compared to Scarlett. 😇 #legendary #stephaniegarber .
.
.
I keep forgetting about whom is whom from Caraval and I feel a little bit lost learning where Dante comes from 😂 Hence I put Caraval on my next list just to recap what actually happen. .
.
.
As the lovey dovey thing I prefer Tella dilemma in choosing love rather than Scar. .
.
.
Q: #teamTella or #teamScar?
  • Akhirnya aku membaca buku ini dipandu emosi diluar kewarasan. 
Rare species yang amat, one of its kind. Never in my life I stumble into this kind of reading. .
.
.
Tak tahu nak nangis atau nak ketawa. 😂