Black-Rimmed Glasses membuatkan aku nampak lebih semart!

Salam,

Sepatutnya arie ne nak jalan sama kengkawan(sorang jer pun dia), ngan teacher sama stza tyme scondary school dulu yang kini merangkap mcm kakak udah (kunun, abiss gue kalo drng ternampak ne, huhu). Gua sendiri pun tak pasti arah tuju perjalanan yg tak jd tuh, mgkin sbb teacher kami sorang  ne nak kahwen dah, kwn aku yg sorang ne bawa jalan, haha, nak wat Parti Bujang lah tuh. Huhu. Tp tak dapat kuar lah plak, masing2 ada urusan sendiri. Tia apa lah, so just aku sengsorang jak lah update belog ne.

Kisah kwn ku yg sorang ne plak, c Nayo (bukan nama sebenar n tak mo bg link dia, sapa nak kwn sendiri popular? *Jahat) Aku tak tahu laa kesian jua aku ngan dia, dahlah sakit pewot, muntah-muntah plak tuh, dia kalo selalu begitu msti dari berjalan jauh lah tuh, tgk tuh, jenjalan tak bawa urang. Kui2. Men2 jak. Yg aku heran sempat plak dia berFacebook jwb2 comment aku, maklumlah pengguna DG, aku bukan, DG setia aku sama Celcom.(Terselit jua namamu Yo, tulah ko suruh aku wat entri ndak busan kan, huhu).
Actually pas ronda td jana idea, tetiba terlintas plak kat hati ku, nak pakai Black Rimmed Glasses style Korea gitu. Wait!! Aku? Style Korea? pergh, aku pakai rahsia2 jer takyah lah korang risau(tak mau menarik perhatian kot? Nanti kena cop penciplak budaya, huhu, takderlah), just nak ctaw jer betapa comelnya Black Rimmed Glasses ne. 
Black Rimmed Glass yg THICK punyer menjadi trend remaja.
Kenapa sekarang kan pakai BRG yg tanpa kanta kenapa agaknya? Ne antara sebabnya :

Tampak Muda : Nampak mcm innocent gitu, apalagi kalo pakai contact lens hitam.
Cover Muka Tembam : Ye ker kalo pakai nampak kurus? But kalo aku tgk org pakai BRG comellah (bukan aku mksudkan aku yg pakai, biarpun aku ne tembam gak) kerana ketembaman dia tuh telah ditutup oleh BRG lantas kecomelan yang terbentuk.
Tapi kalo dulu2, org yg pakai BRG tambahan lg yg Thick gila babeng tuh, drng cakap tak lawa, mcm skema, takda fesyen langsung mcm Betty :
Okey, bukan BRG lah, huhu, bleh masuk jua bha kan, thickness dia sama. Kui2.

Sorry Betty, bukan nak mengaibkan just nak bg contoh gpun kau skrg dah jd lawa kan? Huhu. Sekarang BRG dijual kat mall2 shopping complex jgn plak korang cari kat kedai kasut mmglah tak de. Huhu dah kalo korang terasa nak pakai bleh lah g shopping sndiri punya duit kan.  Aku lom beli g, t lah, aku nak cari yg murah jer.Uiseh. :p
Kim Pil Suk of Dream High, cast by IU.
Sms 10 sen : Belum abis tgk Dream High g, nanti2lah. :p, korang dah tgk ke Dream High?

Welcome Into Bookish World

  • I need to admit that I found Donatella perspective was way too adventerous compared to Scarlett. 😇 #legendary #stephaniegarber .
.
.
I keep forgetting about whom is whom from Caraval and I feel a little bit lost learning where Dante comes from 😂 Hence I put Caraval on my next list just to recap what actually happen. .
.
.
As the lovey dovey thing I prefer Tella dilemma in choosing love rather than Scar. .
.
.
Q: #teamTella or #teamScar?
  • Akhirnya aku membaca buku ini dipandu emosi diluar kewarasan. 
Rare species yang amat, one of its kind. Never in my life I stumble into this kind of reading. .
.
.
Tak tahu nak nangis atau nak ketawa. 😂
  • All time fave local book. Bits of Heaven by Aishah Madidiy. This is one of a few english novel that I owned, written by a local Malaysian. Hooked me on the very first chapter and the very reason why I decide to write my blog wholly in english. .
.
.
"Akeed's dauntless journey explored every aspect of journalism, philosophy and religion. The book is an interesting read for those who yearn for something with different twist"
.
.
.
I remember that I dont get bored easily on every chapter as it was a very light reading. Some says that Aishah Madidiy could be the next Hlovate (some says laa). 💖
. .
.
Q: Have your read any Aishah Madidiy books yet? What do you think of it? Im kinda sad will I get the copy again as JS already close down. 
For #bookendsmy #merdeka2k18bookchallenge
  • My most anticipated books will/already published on 2018 🎉😎
.
.
.
✔A Court of Frost & Starlight by SJM - following my dearest Rhysand whereabout 😂
✔Legendary by Stephanie Garber - hopefully I could get a glimpse of that mind reading dress on Tella and the mastermind behind the circus (ok I need to read the book back cause my memory begin to fade out) ❌Wildcard by Marie Lu - of course as a gamer in between I must have this book into possesion
❌ A Thousand Perfect Notes by C.G Drews - the debut of the hilarious talented book blogger Paper Fury had comes into pieces? Who did not want to be tame by this dark magic right? .
.
.
I have planned that if I get all these books this year then I can start my book banned scheme successfully, till then I just need to pile up my TBR books a bit high more. .
.
.
What is your most anticipated books this year? .
.
.
Notes : ✔ (got it) | ❌(pending)
  • "Sini kak.." lambainya memanggilku. Aku hanya mampu terdiam kaku. Suasana sangat sunyi ketika itu sehinggakan aku boleh dengar degupan jantungku sendiri. - Syif Tengah Malam
.
.
.
Ajaib sangat aku post benda ni di tgah malam. Tadi bukan main mengigil meskipun dibaca kala pagi. Sorry sgt dgn gambar gaya-gaya kiut tak menunjukkan keseraman langsung. .
.
.
Sumpah seram sbb intimate sangat cerpen-cerpen dalam ni dengan aku, bukan sebab aku kerja kat hospital tapi sebab kawan aku yang kerja di hospital pernah cerita benda yang sama pernah terjadi. Jadi kaitan dia tu mmg sgt berkaitlah. Sebijik sama! .
.
.
Rekomen terhadap pencinta paranormal/benda asing/entiti sebab ada sesuatu tentang penulisan amatur ini yang perlu dijadikan pedoman. .
.
.
4/5🌟
Soalan : Kisah seram bikin ketagih kan? Serupa samyang 😂
  • I've been tagged by @eiyafarihah to do the #bareyourbookshelf tag. So lets go ✌😎 .
.
📚 A BOOK YOU OWN BUT HAVEN'T READ ➡ There is so much but let me feauturing Aku Arkitek Jalanan by Teme Abdullah
.
.
📚A BOOK YOU BOUGHT FOR THE COVER ➡NAMAMU and its white. 😍
.
.
📚A BOOK PUBLISHED THIS YEAR ➡Warcross by Marie Lu
.
.
📚A BOOK FROM AN AUTHOR YOU'VE NEVER READ BEFORE
➡ Truthwitch by Susan Dennard
.
.
📚A BOOK FROM AN AUTHOR YOU LOVE
➡ A Court of Frost & Starlight by SJM
.
.
📚A BOOK AT THE BOTTOM OF YOUR TBR PILE
➡ Sindrom by Tey Marzuki
.
.
📚A BOOK SET SOMEWHERE YOU'VE WANTED TO VISIT
➡ Tokyo as describe in Warcross by Marie Lu 😍 the neon light etc
.
.
Thanks for tagging me and feel free to do this #bareyourbookshelf tag!
.
.
.
Also for #junebookchallenge2k18 by #bookendsmy [11] Your Favourite Film Adaptation.