Book Review | Cerita Budak Design

Assalamualaikum wbt

“Jadi, untuk aku hilangkan kekeliruan itu, aku tulis buku. Supaya, satu hari nanti bila aku terkeliru lagi, aku baca buku ini,boleh buat aku tersedar kembali bahawa satu masa dulu aku adalah seorang designer yang ada visi. Ataupun tidak.
Who Cares?” – H. Benjamin

I highly recommend this book if you are the person who hati sado dengan bebelan abg long. Majoriti isi dalam buku ni is : BEBELAN. Yes, thats the right term I can found, and yes its still ilmiah and banyak ibrah yang boleh di ambil.

If u kind of wannabe graphic designer, wannabe photographer – before walking in into industries, this are the kind of book to simulate how is it to be a true-graphic-designer is.  
Hidup tak selalunya indah.. langit tak selalu cerah..
I think every job had its hardest part, and in designing its also have. This industries has their own discrimination, challenge, arguments etc and this books had it all. 
The things that the author wanna tell the readers is just about, never give up and keep moving forward, but of course in more elaborate ways, with real life phenomenon, clients from hell simulation (by imagination of course), and how to strengthen your feet on the ground again. 
Thats the things I – as a graphic designer also experience. We have this discriminate in choosing our job, how people with that ‘skeptical’ kind of thinking towards this occupation. 
So that you know, Rezeki Allah itu luas, when Allah decide that rezeki is for you, never in a million years it will be for someone else. 
What I like about this book is it really like when ur elder brother giving u nasehat how to survive in this cruel world, cos this cruel world not gonna be a bad place always, theres gonna be somewhere or some place in it where you can find a place for a person like you- like us. 
The words used are very santai, senang mengalir di otak, boleh jadi juga ibarat mendengar ibu sedang membebel, but in version of reading sentences. Sometimes, part-part kau fikir author ni sedang mengarut sebenarnya dia hanya nak sampaikan bende yang ntah kenapa pandai betul dia buat otak kita berfikir. That our level of thinking does not end there but diteruskan lagi dengan persoalan dan semangat yang membuak untuk tahu akan kebenaran.
Memiliki buku ini pada harga RM20? Definetly worth it. You’ll never lose anything cause you’ll find this book is useful to make your self – ourself remember that our job has a vision and not just designer, any job will do.
A vision beyond to make the world a better place for people like us – like you – like me.   
LOL emosi pulak. 

Welcome Into Bookish World

  • QOTD : Whats your fave Fixi Novel?
.
.
.
First time baca buku matang. Selama ni baca buku budak-budak jak. 🙈😜
.
.
.
#Psikik is about a world where male just act as assistant. First 10 pages baca I need more time to adapt with the characters choices of dialogues.
#10pagesreaction
  • Terima kasih @imanpublication providing me a free copy in exchange with a honest review. Belum habis baca sebenarnya tapi nak post dulu lah teaser. 😋
.
.
.
Dah baca 180 pages and I love it! Okay sy cuba berlaku adil dengan buku-buku yg sy pernah bca sebelum ni. But this one, was one of its kind. Susunan ayat, installing the character personalities semuanya menjangkaui telahan yang saya telah fikirkan berkenaan novel-novel melayu 😂.
.
.
.
Daebak! Hanya satu ayat menunjukkan betapa saya kagum akan novel ini. But I need to dig more sebab tak selalu buku melayu membuatkan semangat membaca saya membara 😉. Tahniah penulis atas penulisan setengah novel yang begitu dramatik dan intimate.
  • QOTD : What book make you cringe to do something after reading it?
.
.
.
Last week I've been indulge myself in gaming assuming an assassin role mentioned in #projekathena. The mutual connection between the role both in the book also in ML make me cringe to know what its like to be an assassin. Eventually I fall in love with her. So my next move is climbing up the local rank for that particular heroes 😂. I blame @syeraho for this. .
.
.
Back to this book, its been a tearful journey, it was a long reading but a worthy one. I bet one can finish it in one sit as the words uses is simple and understandable.
.
.
.
Not to mentioned it was my first book from HF. Honestly its hard to rate this kind of book, where islamic lifestyle and fiction were blend together. For my version of rating, I tend to give high rate to the book which has intimate, personal connection to the reader (me), so for that reason I'll give 4⭐. Even after catching a headache resulting from tears streaming last night 😣. .
.
.
This book recommend for a light reading, bedtimes stories also to those who keen to seek assuring words of His Promises. No particular reader, I think its just suit for everyone. Also a nice book to read it Ramadan!
.
.
.
The book synopsis gonna be in the comment below :
  • Alhamdulillah done reading a malay science fiction about Projek Athena : Manusia Ciptaan (trans : Athena's Projeck : Human Building). Thank you to @imanpublication for providing me a physical copy of this book in exchange with honest review.
.
.
.
And it was a fun reading towards the end. And syabas @syeraho for your first novel! .
.
.
This book recommend to those who love actions because Syeraho write a beautiful chereofighting, well mostly in words - and that something to praise with!
.
.
.
I'm currently constructing in depth review for this book and will update it soon on Goodreads - read on GR cause  i'm hiding all the spoilers and leave you with all the good parts, lols 😜.
.
.
.
Rating : 3/5 🌠. Sorry there are pro and cons so I'll settle with this first 😉 and also dont judge by my rating cause im just a very stinky person 😅. .
.
.
Setiap buku harus punya awal niatnya yg tersendiri (Eyqa, 2019).
  • QOTD : What book do you bought only because of its cover?
.
.
.
First time encounter buku published by @katapilarbooks ialah masa baca Syif Tengah Malam. Rupanya this is penerbit yg penulis dia dikalangan doktor, misi also yang bertugas di hospital.
.
.
.
One of many reason I like about them is their cover yg lain dari yang lain. Mcm this one.
.
.
.
Jadi izinkan saya post pasal book cover mendahului book review dulu ya. 😂
.
.
.
Okay sekian. Saja nak bagitau cover dia cantik. 😉
  • Big thanks to @prologmed cos hosting a GA for this book last year 💖.
.
.
.
Akhirnya dapat juga habiskan buku ni. Dalam buku ni ada enam cerpen yang bertemakan time travel. Buat yg mendambakan peluang kedua dalam waktu yang terbatas, pembaca diajak untuk menilai semula sekiranya kita bisa merentas masa untuk mengubah sejarah, adakah kita akan lebih bahagia dari sekarang? Or worse? Or dlm erti kata lain kena baca dlu buku ni baru tahu 😂.
.
.
.
Dalam enam cerpen aku paling terkesan dengan yang ada love story with bit of plot twist. Yang ada karakter yang kuat dan background cerita yang baik. Sometimes rasa geram but another time rasa bahagia tgk kebahagiaan character biarpun fiksi semata.Tak nak bagi spoiler jadi ckp secara am sejalah yer.
.
.
.
Overall it was a good book. Kalau fans tentang Hermione with Time Turner, Harry Potter and The Cursed Child boleh lah try baca buku ni, setiap kisah ada teladan masing-masing. Yang tak akan dapat dinilai melainkan dengan cara membacanya sendiri. Hahh suspen takk? .
.
.
⭐⭐⭐⭐/5 cause I want more. The book alone tak cukup 😂.