Book Review | Jangan Baca Novel Ini, “tiada judul” & Akhir by Ismi Fa Ismail

Assalamualaikum wbt,

Review ku  untuk buku yang pertama bleh baca disini. So review kedua, aku buat terus untuk ketiga-tiga buku ini keseluruhannya. Memandangkan aku mengambil masa lima hari baca buku kedua dan ketiga so aku akan buat review lain sikit, lebih kepada what I like and what I dont. Well, sejujurnya, I like the story tho endingnya aku tak berapa nak setuju sebab im sexpecting more than a typical malay horror stories ending, but mostly I enjoyed it to the end, but not the end. Lols. 

Lets start with the best part of these books. Mehehe.

1. Aku suka buku kedua bila ianya dikaitkan dengan sci-fi. Thats apa benda yang terjadi ada sebab logik, such that a mad scientist wanna do the world a better place but make it worst instead. 
2. Aku suka hubungan Kemboja dan Atif. Hopefully a better future and happy ending for them both on the next novel perhaps? Lols, ka aku blum baca semua novel IFI ni? Will do then. Challenge accepted *no, imma talking to myself so dont bother”.
3. Its good to know that Munir character was destroyed completely in the most out-of-box or shud I say legend way ever and thumbs up for that. I never like Munir character anyway. I like Azhan Zakwan more. Haha. 
4. Kemusykilan. Bila Sura is Adib’s mother, and Adib claimed that his mother always come and play with him, then masa kat rumah yang time mereka mendengar suara lullaby tu.. kan Adib ada ckp masa dia terjun kat katil Sura and Munir yg “Mak tak suruh buka pintu, bahaya”. And ada part Sura tanya Adib, jadi kat bawah tu Anom? But Adib geleng kepala. Then yang dibawah tu turn out to be Pohon, then who is “Anom” yg selalu lawat Adib and tell Adib “jangan buka pintu, bahaya”. Sbb ya I know Sura menggeleng, tapi time tu Adib tak tahu Sura is his mother. So, ada kemusykilan disitu. 
5. Part masa Munir kat Balai Polis at KK, “Nda ada apa bah” maybe not a suitable ayat. Hehehe. As a Sabahan I will rather say “Teda apa-apa pun” Yup, that is how we pronounce “tiada”. Especially yang lidah baku macam saya. Haha
6. Thank you for awesome books, walaupun ending dia ndak berapa best. But yeah memang saya enjoying it so much. Sampai kadang-kadang terbawa-bawa dalam mimpi. But I think its just optical illusion. Hehe. 

Banyak lagi nak tulis sebenarnya, tapi nanti jadi spoiler. Haha, So itu sahaja untuk kali ini.

Thank you kak Ismi. Nanti nak beli novel kaka lagi. Sorry for the broken english everywhere.

Rating 4/5.
Highly recommend.

Welcome Into Bookish World

  • Today Gratitude : To all the follower of this IG account. .
.
.
As an introvert, i found its really hard to interact with other human being because of the shyness been accumulated inside me. I have no other words to decribe how meaningful other was to me. The reader, the follower or even the bypasser of this bookstagram pages, i would like to sincerely thank you for doing so. I pray for your everlasting wellness. May the goodness always in your favor ❤️.
.
.
.
Dont let it stop here. Pass your own gratitude to other. Spread the positivity so there is no way for a blues monday.
  • Fix me in this path ya Allah.
.
.
Kau kena faham, untuk berada di jalan yang kau pilih, untuk mengejar impian, tak semua akan faham bagaimana kau menjalankannya.
.
.
Nasihat aku pada diri sendiri, keep moving on and teruskan berdoa in every step we take. Percaya dengan sebulat tekad, bahawa jalan terbaik bukanlah yg pada akhirnya berjaya, tapi pada proses kau mengenal Majikan Kau yang sebenarnya. Indeed He is Capable of Everything.
  • Izinkan aku membaca untuk seribu tahun lama lagi.
.
.
.
Im out of words but soon im gonna post my book haul in my blog. 😁😁
  • What if, you are a ghostwriter. What it felt to write something for someone as themself and they take the credit? .
.
This is indeed a digging the truth in a very deep way kind of writing. .
.
I manage to visit a bookXcess outlet on Fahreinheit (after accidently mistook their warehouse an outlet 😅😅😅). And i'm both excited and amaze on how low all the books prices was. Due to my tight budget Im very glad to have some new books haul to bring back to KK and living with the most relaxing time of my life - reading.
  • Once I've been told about how reading can makes us learn new things, so that we can learn more words, so then we can express what we feel in the form of writing. .
.
.
Reading and writing both have been my theraphy, I thought that it can save me from the pressure and exhausting feeling from what I do everyday.
.
.
.
It do sometimes. .
.
#bookblogger
  • I need to admit that I found Donatella perspective was way too adventerous compared to Scarlett. 😇 #legendary #stephaniegarber .
.
.
I keep forgetting about whom is whom from Caraval and I feel a little bit lost learning where Dante comes from 😂 Hence I put Caraval on my next list just to recap what actually happen. .
.
.
As the lovey dovey thing I prefer Tella dilemma in choosing love rather than Scar. .
.
.
Q: #teamTella or #teamScar?