That happens when “beautiful” is subjective.

Assalamualaikum wbt,

Last two weeks was a chaotic days. Alhamdulillah, it may be not like what I’ve planned, but perfectly according to what Allah’s plans. He knows best. 

“Mereka yang tinggi darjatnya itu, semakin besar dugaan Allah ke atasnya, semakin tebal pula baik sangkanya kepada Allah.”
Bukan mau dakwa diri ni tinggi darjat, tapi mau dakwa yg hati yg sering bersangka buruk pada Allah tu amatlah rugi. Kerana Allah, adalah apa yang kita fikirkan tentang Nya, dan yang baik-baik fikiran itu lebih diutama. Selama ni aku selalu menidakkan agama, tapi kali ini dan selepasnya (ku doakan istiqamah) aku mahu yakin atas agama yang aku anuti. If we can’t be perfect, then we can be better. 

Selamanya hidup itu adalah perjuangan.

Mungkin pada 3 tahun yang lalu, aku tidak pernah terfikir akan menjadi seorang geraphik dejainer, dulu sangatlah beriya-iya sebab dapat tawaran kos pertama dalam borang UPU masa aku isi di matrik dulu. The course that I got is forever far away from what I’m doin for living now. Haha. *Clap hand tepuk dahi*. The courses is Environmental Science, I was aiming Public Health, Lecturer, Environmental Consultant back then. Working or researching on any environmental issues.

But… for my suprises and gratefulness to the top, dapat kerja yang diidamkan actually 10 years back then. Bahahahaha. Yeah, I thought that geraphik dejainer is an ohsem job, until now.. its not just ohsem but it is a chance to explore art without limitation, we can explore as far as we want. But tiada juga kerja didunia ni yang tidak ohsem bah kan? As long you get your money the halal way. Penting to earn our money the halal way untuk melapangkan jiwa. :3
Till then, I present to you, the life of what so called dejainer: 


Buat mereka2 yg ingin bergelar designer, pastikan anda kuat..kuat dari segi metal, emosi & tahan marah ;)Rezeki dpt klien yg mcm2 kerenah, ada yg sekali hantar terus proceed, ada yg asik tukar, tukar & tukar…apa pun kalau minat, kita takan putus asa 😉
Posted by Digital painting on Monday, May 18, 2015

Since beautiful is subjective, sometimes its hard to meet the clients expectation, cantik di mata kita, belum tentu cantik di mata yang lain. But in the end, our service belongs to where it shud belong, to meet the clients needs. Hey, we are just helping others who cant do what we can do, and thats good enough. 

Menjadi manusia yang bermanfaat kepada manusia lain itu sudah cukup bagus. 

Segala kebaikan kembali pada Allah, mana yang buruk, masih kembali pada Allah tapi disandarkan pada diri ku sendiri.