Then i was like “iya ka iya?”


Salam, 


Originally from HERE

Kalau mau wat karangan mereka cakap kena buat intro dulu. Okey intro selesai~ HOME SWEET HOME! Aku dah pulang rumah! Yay!.. Perkara first aku packing tadi adalah semua majalah2 GEMPAK dan UJANG aku [still study week]. Maka nya notes2 kuliah paling last di packing, undu cian.. Aku rasa apa yang aku bawa pulang p rumah sama jak dengan apa yang aku bawa balik pg asrama. Sama jua piak dia. Pulang berat, balik pun berat.. Ciss.. Aku ndak tau apa mok kasih kurang. Peralatan make up lah tuh  yng hambur. =_=” Sepatutnya aku tidak payah pulang rumah bah tyme mood2 study ne. Ntah knapa degil tahap naga sudah aku ne. Mau jua pulang rumah. Maka di rumah sudah aku.. XP

Korang pernah kah berhadapan dengan situasi yang bila kita cakap orang lain susah nak faham? Aku banyak kali. Sebab kawan aku cakap aku bercakap macam aku tengah bertexting. Banyak sangat short form dia. Then i was like  “iya ka iya?”(percubaan untuk tidak berkompromi). Aku bercakap pun sebab mungkin lah kot terlalu biasa dengan budaya texting men texting orang ne. Sebab aku ada kawan~ yang gaya dia text tuh aku suka. Maka aku dengan secara tidak langsungnya terikut (padahal sengaja pg plagiat, kui2) ^^. 

Tapi dalam banyak2 perkataan yang aku guna, yang paling org ndak puas hati, dan carta “perkataan” paling tinggi yang orang tak faham kalau aku sebut ialah ‘siok’. Bukan dengan orang yang aku berconversation jak yang tia faham. Orang yang aku text pun konfom akan tanya balik apa tuh siok?? Ndak faham lah. Ulang please. Ngehe .So kamu rasa siok tuh apa?? >.<

SIOK = SYOK



Menurut pengetahuan aku, masa aku muda2 dulu siok tuh aku pronoun dia “sie-yok”. Sekarang anda faham kan?? Hehe.. Lagi satu, korang tengok tak drama “RUNNING MAN”?? Siok kan! Aku sangat suka. D asrama aku pun, mana bilik yang aku masuk jak mesti tengok running man.. Tyme study week tapi suma homo saphien d UMS demam Running Man~ Adeh.. sampai sebabkan Running Man lah aku ada kenalan baru yang tetiba jadi rapat ne. Kuasa Tuhan juga yang Maha Besar, menyatukan setiap insan tak kira dalam apa jua keadaan kan? ^^




Okey~ itu seja untuk hari ne. And yeah one last tricks..~

If you want your ♥ look bigger in Facebook press CAPS LOCK for < and 3.